ΔΙΕΘΝΕΣ
13/07/2019 16:35 EEST

Η Easy Jet ξεκινάει απεργιακές κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου

Πρόκειται για απεργία 17 ημερών.

Reuters

Χιλιάδες επιβάτες της EasyJet θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν σοβαρές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λοδίνου, καθώς το προσωπικό εδάφους, υπεύθυνο γιά τα «check-in», ετοιμάζεται να κατέβει σε απεργία.

Η απεργία των 17 ημερών είναι η τελευταία ενέργεια μίας μακρόχρονης διαφωνίας πάνω στο θέμα των αμοιβών, δήλωσε η Unite, το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο σε Βρετανία και Ιρλανδία. 

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 25 Ιουλίου, στην πλέον καυτή εποχή για τους Βρετανούς καθώς πρόκειται για την ημέρα που κλείνουν τα σχολεία και ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Η Unite με ανακοίνωση της ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία και εξήγησε πως η απαεργιακή κινητοποίηση αφορά 43 εργαζόμενους από το προσωπικό εδάφους του Στάνστεντ.

Τα μέλη του προσωπικού, που απασχολούνται από την εταιρεία, Stobart Aviation Services, ψήφισαν ομόφωνα να γίνει απεργία, σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα τον Ιούλιο, καθώς η εταιρεία αρνήθηκε να εξισώσει τους μισθούς τους, ανάλογα με αυτούς των άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Οι ημερομηνίες της απεργίας είναι 25 εως 29 Ιουλίου, 2 έως 5 Αυγούστου, 9 με 12 Αυγούστου, 16 με 19 Αυγούστου και από τις 23 έως τις 27 Αυγούστου.

Πηγή: HuffPost UK