ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/02/2018 07:26 EET

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά συμμορία που «χτυπά» θέατρα και μουσικές σκηνές στην Αθήνα

Caiaimage/Sam Edwards via Getty Images

Έρευνες για την εξάρθρωση συμμορίας που τον τελευταίο ενάμιση μήνα «χτυπά» θέατρα και μουσικές σκηνές στην Αθήνα διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία 10 επιθέσεις. Την έρευνα ανέλαβε, μετά το πλήθος καταγγελιών, η Ασφάλεια Αττικής, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.

Η Αστυνομία ανοίγει έναν έναν τους φακέλους που αφορούν σε καταγγελίες για επιθέσεις σε εγκαταστάσεις θεάτρων και μουσικών σκηνών. Το πρώτο βήμα είναι να αποκρυπτογραφήσουν τον τρόπο δράσης τους, προκειμένου να εκπονήσουν σχέδιο για τη σύλληψή τους. Να βρεθούν δηλαδή ένα βήμα μπροστά, να προβλέψουν τυχόν επόμενα χτυπήματά τους και να εξαρθρώσουν τη συμμορία, που φαίνεται ότι δρα σε ημέρες που τα θέατρα κάνουν μεγαλύτερο τζίρο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η πιθανότερη εκδοχή είναι οι δράστες να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και κατ′ επέκταση να υπάρχουν στις βάσεις δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που θα διευκολύνει τυχόν μελλοντική ταυτοποίησή τους. Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από το ότι φαίνονται έμπειροι, ότι είναι θρασύτατοι και καταφέρνουν να εξαφανιστούν μέσα σε ένα λεπτό. Ήδη έχει συλλεχθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει κάποιες εκ των επιθέσεων. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν τα μέλη της σπείρας να παρακολουθούν τους χώρους των θεάτρων -ενδεχομένως ακόμα και προσποιούμενοι τους θεατές- πριν πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους, προκειμένου να γνωρίζουν ακριβώς που βρίσκονται τα χρήματα.

Το φως της δημοσιότητας έχουν δει 13 καταγγελίες για διαρρήξεις θεάτρων, εκ των οποίων οι δέκα είναι σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ. Το τελευταίο περιστατικό αποκαλύφθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν άγνωστοι διέρρηξαν τις πρώτες πρωινές ώρες τη μουσική σκηνή «Μυθωδία» στον Βοτανικό. Εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις γκρεμίζοντας με χειρουργικές κινήσεις τον τοίχο γύρω από την πόρτα ασφαλείας. Κατόπιν, αφαίρεσαν κονσόλες ήχου, ηχεία, μόνιτορ, τρεις υπολογιστές, μικρόφωνα και μετρητά που υπήρχαν σε χρηματοκιβώτιο. Συνολικά υπολογίζεται ότι παρέμειναν στο χώρο μόλις 10 λεπτά, ενώ κανείς δεν τους αντιλήφθηκε κατά τη διαφυγή τους.

Την ίδια ημέρα έγινε γνωστή και η επίθεση σε θεατρική σκηνή στο Μεταξουργείο.

 

Sponsored Post