Η ΕΛ.ΑΣ. «επιστρατεύει» 149 αστυνομικούς για τη φύλαξη συμβολαιογραφείων

Η ΕΛ.ΑΣ. «επιστρατεύει» 149 αστυνομικούς για τη φύλαξη συμβολαιογραφείων
Eurokinissi

Δύο διαταγές για τη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων στην Αθήνα εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος συμβολαιογράφων.

Πρόκειται για μία διαταγή της ΓΑΔΑ και μία διαταγή της Ασφάλειας Αττικής, με τις οποίες «επιστρατεύονται» συνολικά 149 αστυνομικοί για τη φύλαξη γραφείων συμβολαιογράφων. Στόχος είναι να αποτραπούν τυχόν νέες εισβολές σε γραφεία, μέσω της επιτήρησης τους από αστυνομικούς με πολιτική περιβολή.

Μετά την έκδοση των διαταγών υπήρξε μεγάλη αντίδραση από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν.

Σε δηλώσεις του στη Huff Post Greece o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, αναφέρει: «Προκαλούνται σοβαρές ανησυχίες, κυρίως γιατί καλούμαστε σε διατεταγμένες υπηρεσίες πρωτόγνωρες, χωρίς κανένα ενδελεχή σχεδιασμό και με γεωμετρικά αυξανόμενο βαθμό διακινδύνευσης των συναδέλφων που θα διατεθούν σταδιακά στην όλη διαδικασία των αναγκαστικών εκτελέσεων και των πλειστηριασμών.

Παράλληλα, έντονος προβληματισμός και πικρία επικρατεί σε όλους τους συναδέλφους μας, γιατί η επίσημη Πολιτεία επέλεξε για μία ακόμη φορά την «πεπατημένη» μέθοδο αστυνομικής προστασίας σε μία ακόμη σοβαρά αντικοινωνική διαδικασία. Οι εργαζόμενοι αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως «ειδικοί εκκαθαριστές» μιας προβληματικής κατάστασης, η οποία μεγεθύνθηκε απίθανα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων που με περισσή αμετροέπεια λαΐκιζαν συστηματικά».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα