ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/05/2020 17:48 EEST

Η Ελλάδα προσβλέπει σε αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ

Τι ειπώθηκε σε τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπεντζαμίν Νετανιάχου

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπεντζαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσαν τη σημαντική στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, ενώ μεταξύ άλλων, τόνισαν τη συνεργασία των δύο χωρών σε σημαντικούς τομείς αλλά και την επέκταση αυτής της πολύπλευρης σχέσης σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ασφάλεια και η άμυνα, η καινοτομία, η ενέργεια, το εμπόριο και ο πολιτισμός.

Ειδικά για τον τομέα του τουρισμού στον οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προσβλέπει σε αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας στις 15 Ιουνίου.

Το έντονο ενδιαφέρον των ισραηλινών πολιτών για διακοπές στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ο κ. Νετανιάχου, ο οποίος σημείωσε ότι έχει ακούσει σε ενημερωτικές εκπομπές στο Ισραήλ να διερωτώνται πότε θα μπορέσουν να αναχωρήσουν για τα ελληνικά νησιά και άλλες περιοχές της χώρας μας. Μάλιστα προσέθεσε ότι, σε πρώτη φάση, το Ισραήλ επιθυμεί την επανέναρξη πτήσεων και τουριστικών συνδέσεων με χώρες που βρίσκονται σε παραπλήσια επιδημιολογική κατάσταση με το ίδιο, και η Ελλάδα είναι η πλέον προφανής περίπτωση. Όπως είπε, η κυβέρνησή του εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση και εξέφρασε την ελπίδα ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί γρήγορα.

Το Ισραήλ συμμετέχει μαζί με την Ελλάδα, στο Smart Covid Management Group, την ομάδα κρατών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του Covid-19. Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Ισραηλινό ομόλογό του να επισκεφθεί κι αυτός τη χώρα μας, ενώ ο κ. Νετανιάχου σχολίασε ότι κατά το τελευταίο ταξίδι του στην Αθήνα έμαθε ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα σχεδόν 1 εκατομμύριο Ισραηλινοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης αποδέχτηκε πρόσκληση του κ. Nετανιάχου για τη σύγκληση του Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών το συντομότερο δυνατό, καθώς κοινή πρόθεση είναι η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Αφορμή της τηλεδιάσκεψης των Πρωθυπουργών της Ελλάδας και του Ισραήλ, η συμπλήρωση, σήμερα, 30 ετών από τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Μάλιστα ο κ. Νετανιάχου εξήρε τη σημαντική πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καθώς, όπως ανέφερε, το μεγάλο βήμα της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του.

Sponsored Post