Η Εμμα Γουάτσον βοηθά στην ίδρυση γραμμής παροχής συμβουλών σε γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση

Η δωρεάν γραμμή υποστηρίζεται από το Ταμείο Ισότητας και Δικαιοσύνης του κινήματος Time’s Up Βρετανίας.
Η Εμμα Γουάτσον βοηθά στην ίδρυση γραμμής παροχής συμβουλών σε γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
Η Εμμα Γουάτσον βοηθά στην ίδρυση γραμμής παροχής συμβουλών σε γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
Toni Anne Barson via Getty Images

Η Εμμα Γουάτσον, εκτός από ηθοποιός, είναι φεμινίστρια και ακτιβίστρια, στηρίζει τις γυναίκες και αγωνίζεται για την ισότητα στην εργασία. Η 29χρονη Γουάτσον κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο έργο της, βοηθώντας στην ίδρυση μιας δωρεάν γραμμής παροχής νομικών συμβουλών για εκείνες που αντιμετωπίζουν σεξουαλική κακοποίηση στο εργασιακό περιβάλλον στην Αγγλία και την Ουαλία.

«Η κατανόηση των δικαιωμάτων σας, της διεκδίκησής τους και οι επιλογές που έχετε όταν βιώνετε κακοποίηση, είναι τόσο απαραίτητα για να δημιουργήσετε ασφαλή εργασιακά περιβάλλοντα για όλους», δήλωσε η Γουάτσον σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τον Guardian. «Αυτή η γραμμή παροχής συμβουλών αποτελεί τόσο μεγάλη εξέλιξη για την εξασφάλιση υποστήριξης των γυναικών όπου κι αν εργάζονται».

Η γραμμή υποστηρίζεται από το Ταμείο Ισότητας και Δικαιοσύνης του κινήματος Time’s Up Βρετανίας και θα διοικείται από την Ρόσα, το βρετανικό Ταμείο για γυναίκες και κορίτσια. Η συμβουλή θα παρέχεται από την φιλανθρωπική οργάνωση Rights of Women (Δικαιώματα Γυναικών), η οποία δίνει νομικές συμβουλές και προσφέρει στήριξη σε γυναίκες. Το 2010, η Βουλή πέρασε το νομοσχέδιο σχετικά με την ισότητα (Equality Act), το οποίο καθορίζει και απαγορεύει τη σεξουαλική παρενόχληση. Ομως οι παρενοχλήσεις και οι κακοποιήσεις δεν σταμάτησαν. Ερευνα του BBC από το 2017 που διεξήχθη σε περισσότερους από 2,000 ανθρώπους, έδειξε ότι οι μισές Βρετανές και το ένα πέμπτο των Βρετανών, έχουν υποστεί κακοποίηση στο εργασιακό ή φοιτητικό περιβάλλον. «Επιτέλους μοιάζει σαν να καταλαβαίνει ο κόσμος το μέγεθος του προβλήματος», είπε η Γουάτσον.

Η γραμμή στήριξης δεν θα εξαλείψει απαραίτητα τη σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας, αλλά θα ενημερώνει τους ανθρώπους για τα δικαιώματά τους, έτσι ώστε εκείνοι που έχουν επηρεαστεί, να μπορέσουν να λογοδοτήσουν στους εργοδότες τους.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή