ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/12/2017 21:40 EET

Η Energean υπογράφει νέες συμφωνίες εφοδιασμού φυσικού αερίου με ισραηλινές επιχειρήσεις

Amir Cohen / Reuters

Η ελληνική εταιρία ενέργειας Energean Oil & Gas ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι υπέγραψε πρόσθετες συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στις ακτές του Ισραήλ με θυγατρικές του ομίλου εταιρειών Israel Corp. 

Συμφωνίες για την προμήθεια μέχρι 2,6 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως υπογράφηκαν με την Israel Chemicals, την Oil Refineries και τον ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας OPC.

Σε ξεχωριστή δήλωσή της η ICL ανέφερε ότι η Energean θα την προμηθεύσει με 13 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά φυσικού αερίου μέχρι έναντι του ποσού των 1,9 δισ. δολαρίων για 15 χρόνια.

Επιπρόσθετα, υπογράφηκε συμφωνία για μέχρι και 0,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, με τον όμιλο Rapac που εστιάζει στην ενέργεια και την υποδομή.

Οι νέες συμφωνίες, μαζί με αυτές που έχουν ήδη υπογραφεί με τους ομίλους Dalia, Dorad και Edeltech, φέρνουν το συνολικό ετήσιο συνολικό όγκο αγορών από τα κοιτάσματα Καρίς και Τανμίν σε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια κυβικά εκατοστά φυσικού αερίου.

«Μέσα σε ένα μόλις χρόνο από την έγκριση της ισραηλινής κυβέρνησης για την απόκτηση των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν, η Energean έχει επιτύχει να παράξει τον όγκο που είχε θέσει σαν στόχο βοηθώντας στην μείωση του ρίσκου του όλου πρότζεκτ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μαθιός Ρήγας.