ΔΙΕΘΝΕΣ
19/07/2019 21:28 EEST | Updated 19/07/2019 21:41 EEST

Η εντυπωσιακή στιγμή της επιστροφής διαστημικού σταθμού στη Γη

Μοναδικές και σπάνιες εικόνες.

Youtube/CGTN

Το σπάνιο υλικό που δημοσιοποιήθηκε από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης δείχνει τη στιγμή που το διαστημικό εργαστήριο Tiangong-2 μετατρέπεται σε φλεγόμενα συντρίμμια καθώς επανήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης, στο πλαίσιο ελεγχόμενης καταστροφής του.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στο YouTube από το Global TV Network της Κίνας (CGTN), δείχνει το μέρος του σταθμού να τυλίγεται στις φλόγες με τη λάμψη να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό στον ουρανό.

Ο σταθμός βάρους 8 τόνων και μήκους δέκα μέτρων χρησιμοποιήθηκε από την Κινεζική Διαστημική Υπηρεσία ως δοκιμαστικό «κρεβάτι» για τεχνολογίες τροχιάς, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης και του ανεφοδιασμού. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2016 και φιλοξένησε μια επανδρωμένη αποστολή το ίδιο έτος.

Το διαστημικό εργαστήριο επανήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης την Παρασκευή γύρω στις 21:06 ώρα του Πεκίνου (13:06 GMT). Κάηκε εντελώς στην ατμόσφαιρα, ενώ η μικρή ποσότητα υπολειμμάτων έπεσε σε «ασφαλή περιοχή» στον Νότιο Ειρηνικό, σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους.

Ο σταθμός αυτός αναμένεται να αντικατασταθεί από ένα ακόμη μεγαλύτερο διαστημικό εργαστήριο, που προγραμματίζεται να τεθεί σε τροχιά το 2020.

Πηγή: RT

Sponsored Post