ΔΙΕΘΝΕΣ
18/09/2019 16:52 EEST | Updated 18/09/2019 17:00 EEST

Επεσε από καταρράκτη 6 μέτρων και σερνόταν επί δύο μέρες με σπασμένο πόδι

Υπεράνθρωπη προσπάθεια ζωής.

Reuters Videos

Ένας πεζοπόρος στην Αυστραλία σερνόταν επί δύο ολόκληρα 24ωρα με σπασμένο πόδι και καρπό, μετά την πτώση του από καταρράκτη ύψους έξι μέτρων, προκειμένου να φθάσει σε σημείο, όπου θα μπορούσε να διασωθεί, όπως και έγινε.

Ο 54χρονος Νιλ Πάρκερ, βρισκόταν μόνος του σε κορυφή καταρράκτη στο Μπρισμπέιν στην ανατολική Αυστραλία, όταν ξαφνικά γλίστρησε κι έσπασε τον καρπό του και το πόδι του.

Αφού έχασε το τηλέφωνό του τη στιγμή που γλίστρησε, αποφάσισε ότι η μόνη επιλογή που είχε ήταν να συρθεί για να βρει βοήθεια. Μετά από ατελείωτες ώρας συρσίματος, βρέθηκε η σανίδα σωτηρίας του.

 «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έκανα μόλις 3 χιλιόμετρα σε δυο μέρες. Σκεφτόμουν ότι δεν θα φτάσω ποτέ», αναφέρει ο Πάρκερ.

Ο Πάρκερ είπε ότι κατάφερε να ολοκληρώσει την επώδυνη διαδρομή των τριάμιση χιλιομέτρων χάρη στα παυσίπονα και τις μπάρες πρωτεΐνης που είχε πάρει μαζί του για την οδοιπορία. Αλλά το πιο ισχυρό του κίνητρο ήταν η αγάπη για την οικογένειά του: «Ήθελα να ζήσω για χάρη των παιδιών μου», είπε ο 54χρονος.

 

Πηγή: BBC 

Sponsored Post