ΠΟΛΙΤΙΚΗ
29/12/2017 21:06 EET

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου

Το υπνωτήριο των Αστέγων του Γιατρών του Κόσμου Ελλάδος επισκέφθηκε τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων συνοδευόμενος από τον γιο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μάθει ποια επιδόματα παίρνουν οι άστεγοι, με ποιον τρόπο τους στηρίζει το κράτος, τί δουλειά έκαναν πριν βρεθούν στο δρόμο και πώς περνάνε την ημέρα τους. Από την πλευρά τους, όσοι συνομίλησαν μαζί του ζήτησαν περισσότερες ευκαιρίες να βρουν δουλειά ώστε να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, και τη δημιουργία κέντρων ημέρας διότι είναι πολλές οι ώρες που περνάνε στο δρόμο καθώς και περισσότερα υπνωτήρια για τις νύχτες. 

Σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου, το προφίλ του αστέγου που απευθύνεται στην ΜΚΟ «είναι άνθρωποι , 50 - 60 χρονών που έχασαν τη δουλεία τους, έχουν συγγενείς ή παιδιά αλλά τις περισσότερες φορές ντρέπονται να τους αποκαλύψουν την κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει. Στους ξενώνες έρχονται χωρίς βαλίτσες, δεν έχουν προσωπικά αντικείμενα».

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τα πολυϊατρεία της ΜΚΟ ο αριθμός αστέγων αλλά και των ατόμων που μένουν σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας ανέρχεται στους 15.000.