ΔΙΕΘΝΕΣ
08/04/2020 15:50 EEST

Η «ηρωική» Γουχάν, το επίκεντρο του κορονοϊού, βγήκε από την καραντίνα με ένα ιστορικό πάρτι

Έντεκα εβδομαάδες μετά τον εγκλεισμό όλων των πολιτών.

Κυματιστές σημαίες, ξέφρενα συνθήματα και στην διαπασών ο εθνικός ύμνος. Κάπως έτσι γιόρτασαν την έξοδο από το σπίτι οι κάτοικοι της Γουχάν, μετά από έντεκα εβδομάδες στην καραντίνα, Αυτό το πάρτι θα μείνει σε όλους αξέχαστο. 

Η Κίνα έβαλε τέλος στα μέτρα κυκλοφορίας. Οι πολίτες είναι πλέον ελεύθεροι και ασφαλείς ενάντια στην πανδημία που μαστίζει τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη. 

Φυσικά, για τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, όλοι οι πολίτες έχουν εγκατεστημένη μια εφαρμογή παρακολούθησης στα κινητά τους, που δείχνει ότι είναι υγιείς και πράγματι μπορούν να κυκλοφορήσουν μακριά από το σπίτι τους. Αυτό το νέο μέτρο ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. 

Η νύχτα έγινε μέρα δίπλα από τον ποταμό Yangtze. Γέφυρες, ουρανοξύστες και λοιπά κτίρια φωταγωγήθηκαν, ενώ σε οθόνες προβάλλονταν φωτογραφίες ασθενών που επιβίωσαν από την πανδημία. 

Κάπου αναγράφεται η φράση ”ηρωική πόλη”, ένας τίτλος που δόθηκε στην Γουχάν από τον πρόεδρο και ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος επισκεφτηκε και αυτός την πόλη την Τετάρτη. 

«Δεν βγήκα από το σπίτι για περισσότερο από 79 ημέρες» είπε ένας πολίτης και συνέχισε να παρακολουθεί τις εικόνες με τους θεράποντες στις οθόνες των κτιρίων. Ανέφερε ότι όλοι οι κάτοικοι της πολυκατοικίας που διαμένει είχαν διαγνωστεί με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η έξοδος ούτε μέχρι το σούπερ μάρκετ. 

Παρόλο που έχουν αμφισβητηθεί η αλήθεια της καταμέτρησης των νεκρών και των κρουσμάτων της Κίνας, η άνευ προηγουμένου απομόνωση της Ουχάν και της επαρχίας Χουμπέι, ήταν αρκετά επιτυχημένη, με αποτέλεσμα να υιοθετηθεί άμεσα και από πολλές χώρες του κόσμου. Οι νεκροί έφτασαν τους 3.300. 

 

Πηγη: Sky News

 

Sponsored Post