Η εταιρία που επιλέγει το δύσκολο δρόμο και κάνει τον δικό σας εύκολο

Μόνο όταν παραμένεις συνειδητά στην κορφή της ποιότητας και των αξιών σου, αξίζεις να ονομάζεσαι ΟΛΥΜΠΟΣ.

Δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται κανείς στον επιχειρηματικό κόσμο για να αντιληφθεί πόσο δύσκολο είναι να παραμένεις σταθερός και ανυποχώρητος στις αρχικές σου αξίες. Γι′ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να στηρίζουμε όσους το κάνουν, ειδικά όταν τα προϊόντα που παράγουν είναι όχι μόνο πάρα πολύ νόστιμα, αλλά και ανώτερης ποιότητας. Μία τέτοια ξεχωριστή περίπτωση είναι και η ελληνική εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ.

Μπορεί εμείς ως καταναλωτές να προτιμούμε τα προϊόντα της καθώς γνωρίζουμε πως φροντίζει να «φέρνει» τα πιο φρέσκα προϊόντα στο ποτήρι και το πιάτο μας, είναι όμως σημαντικό να ξέρουμε και το έργο που επιτελεί, προκειμένου να στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία, τη βιολογική γεωργία καθώς και τους ανθρώπους της.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ επιλέγει να περιμένει για την ελληνική Α’ ύλη (που εύκολα αντιλαμβανόμαστε πως είναι και πιο ακριβή) παρά να συμβιβαστεί . Για παράδειγμα, περιμένει μέχρι να υπάρχει διαθέσιμη καλλιέργεια ελληνικών υπερφρούτων όπως είναι η αρώνια και το παντζάρι. Όταν η καλλιέργεια είναι έτοιμη τότε μόνο την αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο έχοντας πάντα τις δικές μας ανάγκες σε πρώτη προτεραιότητα. Ένα αντίστοιχο παράδειγμα είναι και το γάλα της εταιρείας:

Οι περισσότεροι από εμάς την γνωρίζουν από το γάλα της, καθώς ήταν η πρώτη εταιρεία που μας το έδειξε απευθείας, μέσα από το διάφανο μπουκάλι της! Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι πως συλλέγεται καθημερινά από ελληνικές επιλεγμένες φάρμες και για αυτό έχει την αγαπημένη πλούσια και πυκνή γεύση από τα παλιά.

Παράλληλα, η ΟΛΥΜΠΟΣ επιμένει βιολογικά και αναπτύσσει τη βιολογική γεωργία στην Ελλάδα, καθώς παραμένει πιστή στις αξίες της και επενδύει στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων, η οποία αποτελεί και το επίκεντρο της όλης δραστηριότητας και φιλοσοφίας της. Με αυτόν τον τρόπο στηρίζει και ενισχύει τον Έλληνα κτηνοτρόφο και την ελληνική βιολογική κτηνοτροφία. Πηγαίνοντας τη συζήτηση λίγο παρακάτω και συζητώντας για το τι σημαίνει υψηλό βιοτικό επίπεδο, η εταιρεία απαντά πως σημαίνει να μπορεί ο άνθρωπος να καλύπτει τις διατροφικές του ανάγκες με τρόπο υγιεινό και παράλληλα να ζει σε αρμονία με τη φύση, εκμεταλλευόμενος τα καλά της αλλά και προστατεύοντας την.

Αυτή η φιλοσοφία διαχέεται και στα υπόλοιπα προϊόντα που παράγει: από τους 100% φυσικούς χυμούς νέας εσοδείας, έως τα πρώτα και μοναδικά ελληνικά φυτικά ροφήματα από ελληνικούς καρπούς αμυγδάλου και φιστικιού, ενώ η πρωτοπορία της αντανακλάται και στην παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος. Για να μπορούν οι καταναλωτές να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη του κατσικίσιου γάλακτος μέσα από μια ολοκληρωμένη οικογένεια προϊόντων από κατσικίσιο γάλα (γάλα, γιαούρτι, τυρί, βιολογικό γάλα, παιδικό κατσικίσιο γάλα κλπ), πρώτη η ΟΛΥΜΠΟΣ αναπτύσσει την παραγωγή κατσικίσιου γάλακτος στην Ελλάδα και ταυτόχρονα στηρίζει και αναπτύσσει την ελληνική αιγοτροφία δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη της πρωτογενής παραγωγής.

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μιλάμε για ελληνικά προϊόντα και να αγνοήσουμε το ελληνικό τσάι του βουνού: Για την παραγωγή του προϊόντος τσάι του βουνού δεν θα μπορούσε παρά να επιλέξει και εδώ τον αυθεντικό παραδοσιακό τρόπο παραγωγής του αποκλειστικά με τσάι που συλλέγεται από τα ελληνικά βουνά. Χρησιμοποιεί την αυθεντική συνταγή διατηρώντας τα φυσικά αρώματα του φυτού, χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία και καμία προσθήκη χρωστικών και συντηρητικών.

Κάπως έτσι, δικαιώνει το όνομά της και βρίσκεται στην υψηλότερη κορυφή, διατροφικά, αξιακά, αλλά και στις καρδιές και τις συνειδήσεις μας!