ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2018 21:51 EET | Updated 09/03/2018 22:08 EET

Η Europol εξάρθρωσε σπείρα που «ξέπλενε» χρήματα μέσω... κεμπάπ

vanbeets via Getty Images

Στη σύλληψη πέντε ατόμων προχώρησε η ισπανική αστυνομία σε συνεργασία με τη Europol ενώ για ακόμα δεκαπέντε γίνονται έρευνες για κατηγορίες σε σχέση με διεθνές δίκτυο ξεπλύματος δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το ξέπλυμα γινόταν μέσω «επιχειρήσεων εμπορίας κεμπάπ» ενώ τα μετρητά μεταφέρονταν αεροπορικώς από την Ισπανία έως τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 337.000 ευρώ «ταξίδευαν» λαθραία κάθε εβδομάδα εκτός Ισπανίας. Όπως διαπιστώθηκε, οι επιχειρήσεις που φέρονταν να δραστηριοποιούνται δεν είχαν νόμιμη διεύθυνση ούτε ήταν εμπορικά ενεργοποιημένες, αλλά λειτουργούσαν σαν «βιτρίνα» για το ξέπλυμα.

Η αστυνομία κατέσχεσε 146.000 ευρώ σε μετρητά σε χώρο που συνδέεται με το εν λόγω δίκτυο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Europol, η οργάνωση είναι υπεύθυνη για «ξέπλυμα» χρήματος σχεδόν 36 εκατομμυρίων ευρώ από το 2012.

Το δίκτυο δραστηριοποιούνταν σε πολλές χώρες, ενώ στην Ισπανία η «έδρα» του ήταν στη Βαρκελώνη και το Αλικάντε. Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία της Ισπανίας και τη Europol.

Sponsored Post