ΔΙΕΘΝΕΣ
27/01/2018 12:50 EET | Updated 27/01/2018 13:13 EET

Η καρκινοπαθής Tessa Jowell έδωσε τον πιο ουσιαστικό και συγκινητικό λόγο για την ασθένεια στη Βουλή των Λόρδων

Και, όπως ήταν φυσικό, καταχειροκροτήθηκε

PA Wire/PA Images

Η Baroness Jowell (γνωστότερη και ως Tessa), μέλος του βρετανικού εργατικού κόμματος και του βρετανικού κοινοβουλίου τα έτη 1992-2015, στη διάρκεια των οποίων διετέλεσε και υπουργός, διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου στις 24 Μαΐου, που αφαίρεσε δύο εβδομάδες αργότερα. 

Έκτοτε, προσπαθεί με τις δυνάμεις που διαθέτει, να επιτύχει κάτι που μοιάζει λογικό σε πρώτο επίπεδο όμως δεν είναι η πραγματικότητα ακόμη και το 2018: να έχουν όλοι οι καρκινοπαθείς πρόσβαση στην ενημέρωση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι μόνο οι ελίτ, που μπορούν να εξασφαλίσουν την αγορά των -συχνά, πολύ ακριβών- αντικαρκινικών φαρμάκων. 

Στα πλαίσια του αγώνα της, έδωσε πριν από λίγες μέρες στη Βουλή των Λόρδων μία ομιλία κατά την οποία κατάφερε να συγκινήσει όλους τους ομοτίμους της και στο τέλος να καταχειροκροτηθεί. 

«Στο τέλος, αυτό που δίνει νόημα στη ζωή δεν είναι μόνο το πώς την έζησες αλλά και πώς οδηγείσαι στο τέλος», ανέφερε μεταξύ άλλων η Jowell, φορώντας ένα μαντήλι στο κεφάλι και συμπλήρωσε: «Εύχομαι αυτή η συζήτηση να δώσει ελπίδα σε άλλους καρκινοπαθείς σαν εμένα, έτσι ώστε να ζούμε καλά και περισσότερο με τον καρκίνο και όχι μόνο να πεθαίνουμε από αυτόν». 

 

 

Ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα, με την Jowell να προσθέτει: «Αυτό που γίνεται εδώ ανήκει σε όλους μας, οπότε σας ευχαριστώ πολύ», ενώ λίγο αργότερα σημείωσε: «Χρειαζόμαστε μια προσέγγιση κατά την οποία η γνώση θα μοιράζεται σε όλα τα επίπεδα και με όποιον τον αφορά». 

PA Wire/PA Images

«Δε φοβάμαι τον καρκίνο. Με φοβίζει μόνο ότι όλη αυτή η καινούρια και σημαντική τεχνογνωσία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ”απίθανο να κοινοποιηθεί” αλλά έχω και μια μεγάλη ελπίδα, βλέποντας τόσους καρκινοπαθείς να συνεργάζονται και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο», ήταν τα λόγια της Jowell. 

(Με πληροφορίες από telegraph.co.uk

Sponsored Post