ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/12/2019 13:11 EET | Updated 04/12/2019 13:11 EET

Η Κυβέρνηση «ρετάρει» και στα εθνικά θέματα, λέει ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Και συγκρίνει τον ανύπαρκτο μεταπτυχιακό του υφ.Εξωτερικών με την περιπέτεια της καθαρίστριας από τον Βόλο.

Eurokinissi/tsipras

Η κυβέρνηση ρετάρει και στα εθνικά θέματα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε βέρτιγκο στα εθνικά θέματα. Επεσήμανε όμως ότι καλά κάνει ο πρωθυπουργός και συναντάται με τον Ερντογάν. Ο Αλ. Τσίπρας έθεσε 4 φορές το ερώτημα «αν υπάρχει πρωθυπουργός».

Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα χειροκροτήματα για τον Αλ. Τσίπρα υπήρξαν όταν συνέκρινε την τύχη της καθαρίστριας από το Βόλο- που βρέθηκε στη φυλακή επειδή είχε γράψει στο βιογραφικό της ότι τελείωσε την 6η Δημοτικού για να εργαστεί- με τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη που αποδείχθηκε ότι δεν έχει πτυχίο από το Κολούμπια όπως ισχυριζόταν σε συνεντεύξεις του και έγραφε στο βιογραφικό του.

Κυβέρνηση σε βέρτιγκο

«Έχω την αίσθηση ότι τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει αρχίσει να ρετάρει. Τόσο που η πανίσχυρη μιντιακή και επικοινωνιακή ομπρέλα που έχει στηθεί για να τους προστατεύει δε μπορεί να πια να κρύψει ούτε τα σκάνδαλα, ούτε την ανικανότητα, ούτε την ασυνεννοησία, ούτε τη fake αριστεία» επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «διότι το να καλύπτει ψευδόμενους και απατεώνες υφυπουργούς ή διωκόμενους για σκάνδαλα συμβούλους και συνεργάτες ή να διορίζει παντού σε κρατικές θέσεις με κριτήρια αναξιοκρατίας και πελατειακής δοσοληψίας, ήταν αναμενόμενο. Δε μας εκπλήσσει. Αλλά το να χειρίζεται με τόση ανευθυνότητα κρίσιμα εθνικά θέματα, είναι κάτι που ξεπερνά τη δυνατότητα της ανοχής μας, ακόμη και της ανοχής και της σιωπής ενός στρατευμένου να υπηρετεί τη κυβέρνηση μιντιακού συστήματος. Γιατί η ανευθυνότητα αυτή γεννά ανασφάλεια και εγκυμονεί κινδύνους σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

«Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε να κρύβει τις προκλήσεις κάτω από το χαλί, να της αφήνει αναπάντητες, να μην ενεργοποιεί τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας που πετύχαμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιούνη και να ακολουθεί μια στρατηγική αδράνειας και κατευνασμού της Τουρκίας, με το βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές. Αποκορύφωμα αυτής της στρατηγικής ήταν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που ευθέως συνέδεαν το προσφυγικό με το Συριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Εμείς εγκαίρως προειδοποιήσαμε, ότι αυτή πολιτική είναι λανθασμένη αν όχι καταστροφική. Διπλά επιζήμια. Διότι και αχαλίνωτες θα γίνουν οι προκλήσεις και οι ροές θα ενταθούν. Και δυστυχώς επαληθευτήκαμε» ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Ελληνικές ”πηγές” εναντίον ελληνικών ”πηγών”

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ασυνεννοησία Μαξίμου – υπουργείου Άμυνας στο θέμα των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Ελληνικές ”πηγές” εναντίον ελληνικών ”πηγών”, λίγες ώρες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήσει τον Ερντογάν. Και διερωτώμαι: είναι αυτή εικόνα σοβαρής και υπεύθυνης κυβέρνησης που χειρίζεται κρίσιμα εθνικά θέματα; Ποιος αποφασίζει για το αν θα ακυρωθούν οι όχι, αν θα παγώσουν, αν θα ανασταλούν τα ΜΟΕ με τη Τουρκία; Υπάρχουν αρμόδια κυβερνητικά όργανα; Υπάρχει το ΚΥΣΕΑ; Υπάρχει ο πρωθυπουργός ή ασχολείται μόνο να καλύπτει τα ρουσφέτια στο κρατικό μηχανισμό και τους ψευδόμενους υφυπουργούς που παριστάνουν τους πτυχιούχους χωρίς πτυχίο; Έχουν τη στοιχειώδη γνώση να χειριστούν κρίσιμα εθνικά θέματα ή οι γνώσεις τους περιορίζονται μόνο στο πώς να διορίσουν κομματικά στελέχη και να νομοθετήσουν υπέρ της διαφθοράς;» ρώτησε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι «δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας».

«Μόνο ο Κ. Μητσοτάκης θα κρατούσε στη θέση του τον Α. Διαματάρη»

Για τον υφυπουργό Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας υφυπουργός, όταν λέει ψέματα για τον ίδιο τον τίτλο σπουδών του; Ποιος πρωθυπουργός κρατάει ένα τέτοιο μέλος στην κυβέρνησή του και δεν το αποπέμπει; Μόνο ο Κ. Μητσοτάκης, γιατί έτσι θέλει και γιατί μπορεί».

«Θα ιδρώσει το αυτί του Κ. Μητσοτάκη; Πάμε στοίχημα; Εγώ λέω όχι» είπε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι «το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης που έχει χτίσει μια κυβέρνηση ανίκανη μεν να διαχειριστεί στοιχειώδη σοβαρότητα τα κρίσιμα εθνικά θέματα, αλλά πολύ ικανή στη πελατειακή δοσοληψία, στην αναξιοκρατία, στη πολιτική εξαπάτηση και στη διαπλοκή».

«Ετσιθελικό κράτος Μητσοτάκη»

Αναφερόμενος στους διορισμούς ημετέρων της ΝΔ ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «ετσιθελικό κράτος είναι το κράτος του Κ. Μητσοτάκη, των κολλητών, των χορηγών, των συγγενών και φίλων. Έτσι θέλω, έτσι κάνω, γιατί μπορώ – έχοντας επιβάλει σιωπητήριο στην 4η εξουσία, τα ΜΜΕ της χώρας. Κι εδώ έχουμε εκατοντάδες, πλέον, παραδείγματα διορισμού ημετέρων. Από τον διορισμό ενός σεκιουριτά χωρίς πτυχίο (του κ. Κοντολέοντος) ως διοικητή της ΕΥΠμέχρι τον διορισμό ενός τοπικού κομματικού στελέχους της δεξιάς (του κ. Πατέρα) ως διοικητή νοσοκομείου».
«Αδέρφια, ξαδέρφια, φίλοι, δικοί τους δημοσιογράφοι, αποτυχόντες πολιτευτές, μέλη της ΝΔ, της ΔΑΚΕ, της ΟΝΝΕΔ αποτελούν τον κομματικό στρατό της fake αριστείας που διοικεί αυτή τη στιγμή το κράτος» υπογράμμισε ο Αλ Τσίπρας κάνοντας λόγο για «αδιανόητη συμπεριφορά για πολιτικό αρχηγό».

Προσφυγικό: Επιστολή Χρυσοχοϊδη διαψεύδει την κυβέρνηση

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι υπάρχει επιστολή Χρυσοχοίδη στην Ευρωπαία Επίτροπο στην οποία λέει πως όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα. Η επιστολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Άμυνας και συντονιστή για το προσφυγικό Αλκιβιάδη Στεφανή που έλεγαν ότι τα κλειστά κέντρα, θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες δομές.
«Με συγχωρείται είναι κυβέρνηση αυτή; Ή μπάχαλο; Υπάρχει συνεννόηση; Υπάρχει πρωθυπουργός;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.