Η Κιμ Καρντάσιαν ξανά στον Λευκό Οίκο: Ομιλία για την επανένταξη των κρατουμένων

1.000 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η Κιμ Καρντάσιαν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο για ακόμη μια φορά, την Πέμπτη, για να μιλήσει για το σχέδιο της Αμερικανικής κυβέρνησης για την επιστροφή στην αγορά εργασίας 1.000 κρατουμένων μετά από αξιολόγηση και επιλογή.

«Όλοι θέλουν η κοινότητα να είναι ασφαλής και όσο περισσότερες ευκαιρίες έχουμε και έχουνε και όση περισσότερη υποστήριξη τους δώσουμε, τόσο πιο ασφαλείς θα είμαστε», δήλωσε η ίδια στο βήμα.

«Είναι τιμή μου να συμμετάσχω στην εκδήλωση κατά την οποία θα ανακοινωθεί ότι η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας θα αναβαθμίσουν τις ευκαιρίες τους προς τους κρατούμενους, προκειμένου να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία», ανέφερε η διάσημη σταρ.

Η εκδήλωση που διεξήχθη στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αφορούσε την υλοποίηση του πρώτου βήματος ενός πλάνου επανένταξης 1.000 κρατουμένων, οι οποίοι θα λάβουν μείωση της ποινής τους.

Το σχετικό διάταγμα υπεγράφη από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Δεκέμβριο του 2018. Το εξάμηνο που ακολούθησε, αξιοποιήθηκε ώστε ένα ειδικό κλιμάκιο να αξιολογήσει λεπτομερώς τους υποψήφιους προς ένταξη στο πρόγραμμα, ώστε να μην αποτύχει το σχέδιο.

Η διάσημη σταρ του ριάλιτι που φέρει το όνομά της έχε βρεθεί αρκετές φορές στον Λευκό Οίκο για να μιλήσει για θέματα ποινικής δικαιοσύνης και μάλιστα κατάφερε να πείσει τον Τραμπ να δώσει χάρη στην 63χρονη κρατούμενη Άλις Μαρί Τζόνσον, η οποία εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς αναστολή για παραβάσεις περί ναρκωτικών.

Οι 1.000 κρατούμενοι απελευθερώθηκαν πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Το κλιμάκιο αξιολόγησε αν έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα τους επιτρέψουν την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και φυσικά, αν έχει διασφαλιστεί το βασικό στοιχείο για την επιτυχία του φιλόδοξου πλάνου.

Πηγή: Guardian