ΔΙΕΘΝΕΣ
19/12/2017 09:07 EET | Updated 19/12/2017 09:13 EET

Η λυπηρή ιστορία πίσω από το «αρκουδόσκυλο» της Σιβηρίας που εξέπληξε το Ίντερνετ

Τι είπαν εθελοντές που το φροντίζουν σε καταφύγιο ζώων

zevei-wenhui via Getty Images

Ο «Μεντβεμπάκα»- ένα ζώο που θύμιζε «υβρίδιο» σκύλου και αρκούδας στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας- προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο, καθώς πολλοί χρήστες του αναρωτιούνταν τι ακριβώς ζώο είναι. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Siberian Times, η πραγματικότητα είναι πολύ πιο λυπηρή, καθώς ο «Μεντβεμπάκα» (από το «μέντβεντ»- αρκούδα και το «σομπάκα»- σκύλος), όπως προέκυψε, είναι ένας σκύλος- αποτέλεσμα εκτροφής από εμπόρους στο Τσελιαμπίνσκ που ήθελαν να «παράξουν» ένα κατοικίδιο που θα έμοιαζε πολύ ωραίο και χαριτωμένο ως κουτάβι.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρουν εθελοντές σε καταφύγιο ζώων, ο σκύλος βιώνει πολύ έντονο στρες. Όπως λέει η εθελόντρια Πολίνα Κέφερ, «πρόκειται για ένα “κακοφτιαγμένο chowchow. Θυμηθείτε αυτές τις αγορές ζώων, όπου ανεύθυνοι εκτροφείς πουλάν σκυλιά τα οποία υποτίθεται πως είναι καθαρόαιμα. Όταν τα κουτάβια μεγαλώσουν και γίνουν κάπως έτσι, τα πετούν σαν χαλασμένα παιχνίδια».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το σκυλί- που φαίνεται να πρόκειται για διασταύρωση chowchow με κάποιο αδέσποτο με μακριά μύτη- είναι ιδιαίτερα επιθετικό και παρουσιάζει πολύ αντικοινωνική συμπεριφορά. Μάλιστα, κάποιος που προσπάθησε να το υιοθετήσει αναγκάστηκε να το επιστρέψει, καθώς παρουσίαζε τάσεις φυγής, δεν έβγαινε από το σκυλόσπιτο και δεν ανεχόταν το λουρί.