ΔΙΕΘΝΕΣ
17/10/2020 13:32 EEST | Updated 17/10/2020 13:46 EEST

Η Λίντα Εβαντζελίστα στηρίζει τις γυναίκες που κατηγορούν τον πρώην σύζυγό της για βιασμό

«Με βάση τις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια», λέει.

Ron Galella, Ltd. via Getty Images

Θέση για τις υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικών παραπτωμάτων που κατηγορείται ο πρώην σύζυγός της, Ζεράλντ Μαρί, πήρε το σούπερμοντελ Λίντα Εβαντζελίστα. Η Εβαντζελίστα επαίνεσε το «θάρρος και τη δύναμη» των γυναικών που κατηγορούν τον πρώην σύζυγό της, πρώην πρόεδρο της εταιρείας Elite model, για σεξουαλικά παραπτώματα και βιασμό, λέγοντας μάλιστα ότι «με βάση τις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια». 

Μιλώντας αποκλειστικά στο περιοδικό Guardian’s Weekend, η Εβαντζελίστα είπε ότι πίστευε τους ισχυρισμούς των γυναικών για τις εμπειρίες τους με τον Μαρί, ο οποίος για πάνω από τρεις δεκαετίες ήταν από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στη βιομηχανίας της μόδας.  

«Κατά τη διάρκεια της σχέσης μου μαζί του, δεν γνώριζα τίποτα για τους ισχυρισμούς εναντίον του, οπότε δεν μπόρεσα να βοηθήσω αυτές τις γυναίκες», δήλωσε το διάσημο μοντέλο που ήταν παντρεμένο με τον Μαρί μεταξύ 1987 και 1993. «Τους ακούω τώρα, και με βάση τις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια. Ραγίζει η καρδιά μου γιατί αυτές είναι πληγές που μπορεί να μην επουλωθούν ποτέ και θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή τους να μιλούν σήμερα».    

Ron Galella, Ltd. via Getty Images
Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον Ζεράλντ Μαρί

Την παρέμβαση του μοντέλου προκάλεσε η απόφαση τεσσάρων ακόμη μοντέλων να κατηγορήσουν τον πρώην σύζυγό της για βιασμό και σεξουαλικής φύσης αδικήματα. Ο αριθμός γυναικών που κατηγορούν δημόσια τον Μαρί είναι πλέον εννέα.

Ο Μαρί είναι ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας Elite model, η οποία τότε εκπροσωπούσε μερικά από τα κορυφαία μοντέλα του κόσμου, όπως οι Ναόμι Κάμπελ και Σίντι Κρόφορντ. Ο ίδιος αρνείται όλους τους ισχυρισμούς, αλλά τον περασμένο μήνα, οι εισαγγελείς στη Γαλλία ξεκίνησαν έρευνα μετά τις καταγγελίες.    

China Photos via Getty Images
O Ζεράλντ Μαρί ανάμεσα σε μοντέλα το 2005. 

Ανάμεσα στις γυναίκες που τον κατηγορούν είναι και το διάσημο μοντέλο Κάρε Ότις η οποία υποστηρίζει πως βιάστηκε επανειλημμένα ενώ ήταν 17 ετών και ζούσε σε δωμάτιο του διαμερίσματός του το 1986. Επίσης οι Γουέντι Γουόλς, Αν Μαγκουάιρ και Ετζ Μοράν. 

Καμία από τις γυναίκες που κατηγορούν τον Μαρί δεν έχει αφήσει αιχμές πως η Εβαντζελίστα γνώριζε τι είχε κάνει ο σύζυγός της.  

Sponsored Post