Η λίστα με όλες τις πτήσεις που έχουν ανασταλεί ή τροποποιηθεί λόγω κορονοϊού

Τι έχουν ανακοινώσει οι αεροπορικές εταιρείες μέχρι σήμερα.
ASSOCIATED PRESS

Οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν αναστείλει ή τροποποιούν τις πτήσεις τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Οι αεροπορικές που έχουν σταματήσει τις πτήσεις στην ηπειρωτική Κίνα

- Η American Airlines διεύρυνε την αναστολή των πτήσεων προς την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ μέχρι τις 24 Απριλίου

- Η Air France ακύρωσε όλς τις πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα έως τα τέλη Μαρτίου.

- Η Air India διέκοψε τις πτήσεις προς την Σαγκάη και το Χονγκ Κονγκ μέχρι τις 30 Ιουνίου.

- Η Air Seoul ανέστειλε τις πτήσεις στην Κίνα μέχρι νεωτέρας.

- Η Air Tanzania, η οποία σχεδίαζε να ξεκινήσει πτήσεις προς την Κίνα τον Φεβρουάριο, ανέβαλε τα σχέδια της.

- Η Air Mauritius ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

- Η Austrian Airlines επέκτεινε τις ακυρώσεις έως τον Απρίλιο.

- Η British Airways διεύρυνε την αναστολή έως τις 17 Απριλίου.

- Οι πτήσεις της Delta Airlines προς την Κίνα αναβλήθηκαν έως τις 30 Απριλίου.

- Η Egyptair ξεκίνησε πάλι κάποιες πτήσεις προς και από την Κίνα.

- Η El Al Israel Airlines επέκτεινε την αναστολή των πτήσεων προς το Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο μέχρι τις 2 Μαΐου.

- Η Iberia Airlines επέκτεινε την αναστολή των πτήσεων από τη Μαδρίτη στη Σαγκάη, τη μοναδική της διαδρομή, μέχρι τα τέλη Απριλίου.

- Η Finnair ακύρωσε όλες τις πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα και ορισμένες πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ μέχρι τα τέλη Απριλίου.

- Η JejuAir ανέστειλε όλα τα δρομολόγια προς την Κίνα από την 1η Μαρτίου.

- Η Kenya Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις μέχρι νεωτέρας.

- Η KLM δήλωσε ότι θα παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων προς Τσενγκντού, Χανγκτσόου και Σιαμέν τουλάχιστον έως τις 3 Μαΐου. Αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις προς το Πεκίνο και τη Σαγκάη στις 29 Μαρτίου.

- Η Lion Air ανέστειλε όλες τις πτήσεις προς την Κίνα από τον Φεβρουάριο και δεν θα χρεώνει τέλη αλλαγής ταξιδιού για πτήσεις έως τις 30 Απριλίου.

- Η LOT παρέτεινε την αναστολή πτήσεων μέχρι τις 28 Μαρτίου.

- Η Lufthansa επέκτεινε τις ακυρώσεις μέχρι τις 24 Απριλίου.

- Η Oman Air ανέστειλε τις πτήσεις μέχρι νεωτέρας.

- Η μοναδική διαδρομή της Quantas Airlines στην ηπειρωτική Κίνα, από το Σίδνει στη Σαγκάη, έχει ανασταλεί και οι πτήσεις της στο Χονγκ Κονγκ έχουν περιοριστεί.

- Η Qatar Airways έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις μέχρι νεωτέρας.

- Το ίδιο και η Rwandair.

- Η Saudia, αεροπορική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, ανέστειλε τις πτήσεις από τις 2 Φεβρουαρίου.

- Η Scoot, αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Singapore Airlines, ανέστειλε επίσης μέχρι νεωτέρας.

- Η United Airlines ανέστειλε τις πτήσεις προς Χονγκ Κονγκ μέχρι τις 23 Απριλίου.

- Η VietJet και η Vietnam Airlines ανέστειλαν τις πτήσεις προς την ηπειρωτική χώρα καθώς και το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο έως τις 30 Απριλίου.

Αεροπορικές που έχουν ακυρώσει ή αναστείλει μερικές πτήσεις προς Κίνα

- Η Air Canada επέκτεινε την αναστολή των πτήσεων της στο Πεκίνο και τη Σαγκάη μέχρι τις 27 Μαρτίου. Επίσης, ανέστειλε τις πτήσεις της από το Τορόντο στις Χονγκ Κονγκ έως τις 27 Μαρτίου.

- Η Air China δήλωσε ότι θα ακυρώσει τις πτήσεις της προς την Αθήνα έως τις 18 Μαρτίου και θα προσαρμόσει τις πτήσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Στις 28 Φεβρουαρίου, επανεκκίνησε η πτήση από την Τσενγκτού στη Φρανκφούρτη μετά από αναστολή 21 ημερών.

- Η Air New Zealand ανέστειλε την πτήσης της Οκλαντ-Σανγκάη έως τις 29 Μαρτίου. Μείωσε επίσης τους επιβάτες των ταξιδιών προς Σαγκάη μέχρι τον Απρίλιο και προς το Χονγκ Κονγκ μέχρι το Μάϊο.

- Η ANA Holdings ανασταλεί δρομολόγια σε προορισμούς συμπεριλαμβανομένης της Σαγκάης και του Χονγκ Κονγκ μέχρι νεωτέρας.

- Η Brussels Airlines δήλωσε ότι θα μειώσει τις πτήσεις προς τη βόρεια Ιταλία κατά 30% από τις 2 έως τις 14 Μαρτίου.

- Η Cathay Pacific Airways δήλωσε ότι περιορίζει το 30% της χωρητικότητάς της και το 90% των πτήσεων προς την ηπειρωτική Κίνα για δύο μήνες, αρχίζοντας από τις 5 Φεβρουαρίου.

- Η China Southern Airlines επανέφερε τις πτήσεις από τη Γκουανγτζού στο Ναϊρόμπι στις 25 Φεβρουαρίου.

- Η Etihad Airways του Αμπού Ντάμπι αναστέλλει τις πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ μέχρι τις 28 Μαρτίου.

- Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τις πτήσεις προς το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Κίνας και όλες τις πτήσεις προς το Ιράν.

- Η Hainan Airlines ανέστειλε τις πτήσεις μεταξύ Βουδαπέστης και Τσονγκκίνγκ μέχρι τις 27 Μαρτίου.

- Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κένυας διέταξε την προσωρινή αναστολή των πτήσεων από την Κίνα.

- Η εταιρεία Korean Air Lines, ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, ακύρωσε ή μείωσε τα δρομολόγια σε 50 προορισμούς της βορειοανατολικής Ασίας.

- Η Philippine Airlines μείωσε τον αριθμό των πτήσεων μεταξύ Μανίλα και Κίνας κατά 50%.

- Η Royal Air Maroc, η οποία ξεκίνησε μια νέα διαδρομή μεταξύ της Καζαμπλάνκα και του Πεκίνου στα μέσα Ιανουαρίου, πρότεινε να μεταφερθούν για μετά τις 31 Μαρτίου τα εισιτήρια των πτήσεων που ακυρώθηκαν από τα τέλη Ιανουαρίου.

- Ολες οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες εκτός από την Ikar και την Aeroflot σταμάτησαν να πετούν στην Κίνα από τις 31 Ιανουαρίου. Η Aeroflot, η οποία χρησιμοποιεί ξεχωριστό τερματικό σταθμό στη Μόσχα για τις πτήσεις από την Κίνα, ανέστειλε τις πτήσεις της στο Χονγκ Κονγκ από τις 7 Μαρτίου και από το Χονγκ Κονγκ την επόμενη μέρα.

- Η Σαουδική Αραβία έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις προς ΗΑΕ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Λίβανο, Αίγυπτο, Συρία, Ιράκ, Ιταλία και Κορέα.

- Η σκανδιναβική SAS επέκτεινε τις αναστολές πτήσεων προς Σαγκάη και Πεκίνο μέχρι τις 29 Μαρτίου και σταμάτησε τις πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ από τις 5 Μαρτίου.

- Η Singapore Airlines αναστέλλει ή μειώνει τους επιβάτες στις πτήσεις προς Πεκίνο, Σανγκάη, Γκουανγκτζού, Σενζέν, Τσενγκντού, Σιαμέν και Τσονγκκίνγκ.

- Η Ταϊβάν διέκοψε τις πτήσεις προς τις περισσότερες πόλεις της ηπειρωτικής Κίνας από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τις 29 Απριλίου.

- Η UPS ξεκίνησε πάλι τις εναέριες εμπορευματικές μεταφορές στην πλειονότητα της ηπειρωτικής Κίνας, εκτός από τη Σιάν.

- Η Virgin Atlantic επέκτεινε την αναστολή των καθημερινών δρομολογιών της στη Σαγκάη μέχρι τις 28 Μαρτίου.

- Η Virgin Australia διέκοψε τη διαδρομή Σίδνεϊ - Χονγκ Κονγκ από τις 2 Μαρτίου.

Αεροπορικές που έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους

- Η Asiana Airlines αποφάσισε να σταματήσει όλες τις πτήσεις προς το Νταεγκού μέχρι τις 9 Μαρτίου, ενώ η Korean Air Lines θα αναστείλει επίσης τις πτήσεις έως τις 28 Μαρτίου.

- Η American Airlines δήλωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά όλες τις υπόλοιπες πτήσεις προς τη Νότια Κορέα μέχρι τις 24 Απριλίου.

- Η Air Canada θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους σε κάποια μέρη της Ιταλίας χωρίς καμία επιβάρυνση.

- Η Alitalia δήλωσε την Κυριακή ότι αναβάλλει τις εθνικές και διεθνείς πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου από τις 9 Μαρτίου.

- Η United Airlines δήλωσε ότι θα μειώσει τις αμερικανικές και καναδικές πτήσεις κατά 10% και τις διεθνείς πτήσεις κατά 20% τον Απρίλιο, με παρόμοιες περικοπές να είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο.

- Η British Airways δήλωσε στις 2 Μαρτίου ότι θα ακυρώσει ορισμένες πτήσεις από το Λονδίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και από τις 14 έως τις 28 Μαρτίου, μεταξύ Λονδίνου και Σιγκαπούρης, Νότιας Κορέας και Ιταλίας - συμπεριλαμβανομένων του Μιλάνου, της Μπολόνια, της Βενετίας και του Τορίνο.

- Η τσέχικη Smartwings δήλωσε ότι θα μειώσει τα δρομολόγιά της.

- Η Τσεχία ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου ότι θα σταματήσει τις πτήσεις προς τη Νότια Κορέα και τις πόλεις της βόρειας Ιταλίας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες

- Η EasyJet δήλωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι θα ακυρώσει τις πτήσεις εντός και εκτός της Ιταλίας, και θα μειώσει το κόστος σε όλη την επιχείρησή της.

- Η El Al Israel Airlines διέκοψε τις πτήσεις στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένου του Μιλάνου και της Ρώμης έως τις 14 Μαρτίου, και στην Μπανγκόκ έως τις 27 Μαρτίου και καθυστέρησε την έναρξη της νέας διαδρομής προς το Τόκιο μέχρι τις 4 Απριλίου.

- Η Finnair ακύρωσε τις πτήσεις προς το Μιλάνο από τις 9 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου, στη Σεούλ από τις 9 Μαρτίου έως τις 16 Απριλίου, αναβάλλοντας τη νέα διαδρομή προς τη Μπουσάν έως την 1η Ιουλίου και μειώνοντας τις υπηρεσίες στο Χονγκ Κονγκ και την Οζάκα.

- Η Japan Airlines, και η ANA Holdings ακύρωσαν ορισμένες εσωτερικές πτήσεις στην Ιαπωνία μεταξύ Μαρτίου 6-12

- Η JetBlue δήλωσε ότι θα μειώσει τη χωρητικότητα των πτήσεων κατά περίπου 5% στο εγγύς μέλλον.

- Το Καζακστάν σχεδιάζει να αναστείλει τις πτήσεις προς το Ιράν και να μειώσει τον αριθμό των πτήσεων προς την Νότια Κορέα.

- Η κυβέρνηση της Κένυας ανέστειλε τις απευθείας πτήσεις από τη Βόρεια Ιταλία στις 3 Μαρτίου, συγκεκριμένα από τη Βερόνα και στο Μιλάνο, οι οποίες συνήθως έχουν απευθείας πτήσεις προς τις ακτές της Κένυας.

- Το Κουβέιτ ανέστειλε το Σάββατο όλες τις πτήσεις από και προς την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, το Μπαγκλαντές, τις Φιλιππίνες, την Ινδία και τη Σρι Λάνκα για μια εβδομάδα.

- Ο Λίβανος σταμάτησε τις πτήσει από χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν, η Ιταλία και η Νότια Κορέα στις 28 Φεβρουαρίου. Η απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνει τους πολίτες του Λιβάνου και τους αλλοδαπούς κατοίκους της χώρας.

- Η Lufthansa δήλωσε ότι θα ακυρώσει περίπου 7.100 πτήσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου και θα μειώσει τη χωρητικότητα κατά περίπου 25%.

- Η Μογγολία ανέστειλε τις πτήσεις από και προς Κίνα, Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ, Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Ουλάν-Ουδε στην Ρωσία μέχρι τις 11 Μαρτίου.

- Η Norwegian Air κατάργησε 22 πτήσεις μακρινών αποστάσεων μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών από τις 28 Μαρτίου έως τις 5 Μαΐου.

- Η TAP της Πορτογαλίας ακύρωσε 1.000 πτήσεις τον Μάρτιο-Απρίλιο, επηρεάζοντας κυρίως την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και ορισμένες διηπειρωτικές πτήσεις.

- Η Ρωσία δήλωσε ότι θα αναστείλει κάποιες πτήσεις προς και από το Ιράν, εκτός από εκείνες που εκτελεί ο εθνικός αερομεταφορέας Aeroflot και η ιρανική αεροπορική εταιρεία Mahan Air.

- Η Ryanair δήλωσε στις 2 Μαρτίου ότι θα μειώσει το 25% της χωρητικότητας της στις πτήσεις προς Ιταλία για τρεις εβδομάδες.

- Η SAS ακύρωσε πτήσεις προς τη βόρεια Ιταλία και δήλωσε ότι θα μειώσει τη χωρητικότητα σε πτήσεις μικρών αποστάσεων τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

- Η Turkish Airlines επέκτεινε την ακύρωση των πτήσεων προς τις ιρανικές πόλεις, με εξαίρεση τις πτήσεις προς Τεχεράνη, μέχρι τις 10 Μαρτίου.

- Τα ΗΑΕ ανέστειλαν τις πτήσεις προς το Ιράν και το Μπαχρέιν.

- Η Wizz Air δήλωσε ότι θα μειώσει τη συχνότητα των δρομολογίων της στη Ρουμανία, την Πολωνία, την Ιταλία και το Ισραήλ, μειώνοντας τα δύο τρίτα όλων των πτήσεων προς τις διαδρομές αυτές από τις 11 Μαρτίου και 2 Απριλίου.

(με πληροφορίες από Reuters)

Popular in the Community