ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2019 14:27 EET

Η Λορίνα Μπόμπιτ, 25 χρόνια αφότου έκοψε το πέος του άνδρα της: Tον αγαπούσα

Η ιστορία της γίνεται σειρά ντοκιμαντέρ από την Amazon.

Lorenzo Bevilaqua via Getty Images

23 Ιουνίου 1993, Βιρτζίνια. Η 23χρονη Λορίνα Μπόμπιτ, τεμαχίζει το πέος του συζύγου της με κουζινομάχαιρο ενώ εκείνος κοιμάται, το παίρνει μαζί της και το πετάει έξω από το αυτοκίνητο, σε ένα οικόπεδο. Τηλεφωνεί στην αστυνομία και ενημερώνει για την πράξη της. Το γεγονός παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις παγκοσμίως, κυρίως υπό τη μορφή ανέκδοτου και σε δεύτερη φάση, ως δικαστική υπόθεση.

Στη μετέπειτα πορεία του, ο Τζον Μπόμπιτ έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να δικαιώσει την πράξη της συζύγου του. Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να βρουν το πέος του στο οικόπεδο και με μία εγχείρηση εννιάμισι ωρών, το πέος... επέστρεψε στη φυσική του θέση. Ο Μπόμπιτ εκμεταλλεύτηκε τη δημοσιότητα που απέκτησε από αυτό που του συνέβη και την εξαργύρωσε παίζοντας σε ταινίες πορνό. Αργότερα δε, καταδικάστηκε για βίαιες επιθέσεις κατά δύο γυναικών.

Και η Λορίνα; Η Λορίνα αθωώθηκε στο δικαστήριο λόγω προσωρινής παραφροσύνης, καθώς οι δικαστές δέχτηκαν ότι ο σύζυγός της την βίαζε και την κακοποιούσε. Το 1997 κατηγορήθηκε ότι χτύπησε τη μητέρα της καθώς έβλεπαν τηλεόραση, αλλά τελικά η υπόθεση δεν έφτασε στα δικαστήρια και η μητέρα της συνέχισε να μένει μαζί της μέχρι το 2007.

Ερχόμαστε στο σήμερα, 25 χρόνια μετά. Η Λορίνα Μπόμπιτ έχει μια μακροχρόνια σχέση με τον σύντροφό της, με τον οποίο έχει αποκτήσει και ένα παιδί. Έχοντας δουλέψει ως κομμώτρια και ρεσεψιονίστ τα χρόνια μετά τη δίκη της, πλέον ηγείται κινήματος κατά της οικογενειακής βίας.

ASSOCIATED PRESS

«Όταν ήμουν νέος και φρεσκοπαντρεμένη, δεν ήξερα τι ήταν η ενδοοικογενειακή βία. Πίστευα ότι αυτό που έκανε ο σύζυγός μου ήταν κάτι που συνέβαινε μόνο σε μένα. Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι ήμουν θύμα. Αλλά αγαπούσα τον σύζυγό μου και πίστευα ότι θα αλλάξει» γράφει σε άρθρο της στο NBC.

«Όταν με χτυπούσε ή με βίαζε, μετά ζητούσε συγνώμη. Εγώ τον συγχωρούσα και μετά ξανάρχιζαν τα ίδια. Τότε ένιωθα πολύ μόνη, ακόμα και όταν τηλεφωνούσα στο 100, δεν ήξεραν πως να με βοηθήσουν. Τώρα, θέλω να πω στις γυναίκες ότι δεν είναι μόνες. Υπάρχουν γραμμές υποστήριξης και άνθρωποι που μπορούν να τις βοηθήσουν να απεμπλακούν από τέτοιες καταστάσεις» αναφέρει η  49χρονη Λορίνα, με αφορμή τη σειρά ντοκιμαντέρ Lorena που κυκλοφορεί από την Amazon.

Jeffrey Markowitz via Getty Images

Η μοναδική φορά που το πρώην ζευγάρι έχει εμφανιστεί δημοσίως μαζί, ήταν στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρει το 2009. Τότε ο Τζον Μπόμπιτ της είχε ζητήσει δημοσίως συγνώμη για τον τρόπο που της φέρθηκε, δηλώνοντας ότι την αγαπάει ακόμα και ότι κάθε χρόνο της στέλνει λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου.

Danny Moloshok/Invision/AP

Με πληροφορίες από NBC,elitedaily