ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/05/2018 10:32 EEST

Η μαφία των αντικαρκινικών φαρμάκων: Τα έκλεβαν από νοσοκομεία, τα πουλούσαν σε ασθενείς

kckate16 via Getty Images

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν τουλάχιστον 15 άτομα έλαβε χώρα χθες Πέμπτη από την Οικονομική Αστυνομία για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παράνομης διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων.

Στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί. Πρόκειται για φάρμακα αποκλειστικά νοσοκομειακής χρήστης. Οι κατηγορούμενοι υπεξαιρούσαν τα φάρμακα από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Στη συνέχεια, τα πουλούσαν κυρίως μέσω φαρμακείων της Αττικής.

Οι συλληφθέντες είναι πολίτες υπεράνω υποψίας. Εκτός από τις κλοπές φαρμάκων από νοσοκομεία, προχωρούσαν σε εικονικές συνταγογραφήσεις. Εμφάνιζαν εικονικούς ασθενείς στους οποίους συνταγογραφούσαν φάρμακα. Η αξίας μίας συσκευασίας ανέρχεται (στη λιανική) στις 3.000 ευρώ.

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης θα γίνει στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Σε μια πρώτη αντίδραση εκ μέρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο πρόεδρος κ. Κ. Θεοδοσιάδης δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων».

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost