Η Μαριάννα προσφέρει ένα πιάτο ελπίδα στους άστεγους της Αθήνας

Το «Δείπνο Αγάπης» στέκεται δίπλα σε μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους αυτής της πόλης.

Τι σπρώχνει έναν άνθρωπο να βάλει το «αυτός» πάνω από το «εγώ»; Να απλώσει το χέρι στον συνάνθρωπό του; Να σταματήσει και να μην προσπεράσει; Για τη Μαριάννα Πέππα, ιδρύτρια και επικεφαλής της εθελοντικής οργάνωσης «Δείπνο Αγάπης», χρειάστηκε απλώς μια στιγμή.

Ήταν σε μία από τις αγαπημένες τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να αγνοήσει όσα συνέβαιναν γύρω της. Την αγωνία, την απομόνωση και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι άστεγοι της πόλης.

Το 2014, ίδρυσε το «Δείπνο Αγάπης», μια εθελοντική οργάνωση που διανέμει έτοιμο φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε άστεγους συνανθρώπους μας.

Από τότε, κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα, όταν σχολάει από τη δουλειά της, τρέχει για να ολοκληρώσει τις προετοιμασίες μαζί με τους εθελοντές, ώστε το βράδυ να βγει στους δρόμους της Αθήνας για να φροντίσει τους 250 αστέγους που το «Δείπνο Αγάπης» επισκέπτεται.

Αυτή η αγάπη που δέχεται και δίνει στους συνανθρώπους της, τη γεμίζει με δύναμη και την κάνει να ονειρεύεται πως κάποια στιγμή το «Δείπνο Αγάπης» θα «φωτίζει» με ανθρωπιά τους σκοτεινούς δρόμους της Αθήνας κάθε βράδυ.

Δουλειά και εθελοντική εργασία «γεμίζουν» την καθημερινότητα της Μαριάννας. Η φροντίδα αυτών των ανθρώπων που στηρίζονται στο «Δείπνο Αγάπης» δεν της αφήνει χρόνο για ρεπό ή διαλείμματα. Δεν έχει περιθώρια για πονοκεφάλους ή σωματικούς πόνους, γι’ αυτό και χρειάζεται μια δυνατή λύση.