ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2018 19:03 EEST | Updated 26/03/2018 19:07 EEST

Η Marvia Malik αλλάζει την ιστορία και γίνεται η πρώτη γυναίκα τρανς που θα εκφωνήσει δελτίο ειδήσεων στο Πακιστάν

Τομή για τα δεδομένα της χώρας η εν λόγω απόφαση

Instagram

Το Πακιστάν είναι μια χώρα που δεν φημίζεται για τις προοδευτικές της ιδέες πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν στην ελευθερία των σεξουαλικών προτιμήσεων ή της σεξουαλικής ταυτότητας. Πρόσφατα όμως ένα πακιστανικό κανάλι ανέτρεψε όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα αφού προσέλαβε την πρώτη γυναίκα τρανσέξουαλ η οποία από ’δω και στο εξής θα παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων.

Η Marvia Malik, απόφοιτη σχολής δημοσιογραφίας που έχει επίσης εργαστεί ως μοντέλο, είπε στο BBC πως ξέσπασε σε κλάματα όταν της πρόσφεραν τη δουλειά. Έτσι την Παρασκευή, έπειτα από τρεις μήνες εκπαίδευσης, εκφώνησε για πρώτη φορά το δελτίο στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kohenoor.

Τα άτομα με τις εν λόγω ιδιαιτερότητες σε χώρες όπως το Πακιστάν αντιμετωπίζουν τρομερές διακρίσεις ενώ δίνουν τεράστιους αγώνες προκειμένου να εργαστούν. Μερικοί ωθούνται στην επετεία για να ζήσουν ενώ άλλοι βρίσκουν ως μόνη διέξοδο την πορνεία.

Η Malik δήλωσε στο BBC πως με δυσκολία σταμάτησε να ουρλιάζει όταν έμαθε πως πήρε τη δουλειά. «Το όνειρο που είχα για τον εαυτό μου άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά», συμπλήρωσε, εξηγώντας παράλληλα πως ελπίζει ότι η δική της δουλειά θα συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής όλων των τρανσέξουαλ στο Πακιστάν.

Ο ιδιοκτήτης του Kohenoor, Junaid Ansari, στο μεταξύ δήλωσε πως η επιλογή της Malik έγινε με βάση την αξία της. Σημειώνεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα η Γερουσία στο Πακιστάν ψήφισε υπέρ ενός νομοσχεδίου για την προστασία των δικαιωμάτων των τρανσέξουαλ και των δικαιωμάτων για αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Τον Ιούνιο του 2016, μια 23χρονη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ κατέληξε εξαιτίας καθυστερήσεων στην ιατρική περίθαλψη που έπρεπε να λάβει. Η Alisha, η οποία πυροβολήθηκε οκτώ φορές, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά το προσωπικό δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα τη βάλει σε θάλαμο γυναικών ή ανδρών, σύμφωνα με όσα είπαν οι φίλοι της. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Sponsored Box