Η μητέρα του Ελον Μασκ, Μέι, είναι 72, ενεργή στην πασαρέλα κι έγραψε τα απομνημονεύματά της

«Λέω "αντίο" σ' όποιον με κάνει να νιώσω άσχημα για την ηλικία μου...»

Η θητεία της στην μόδα ξεκινά από την εφηβική της ηλικία, αλλά δεν ήταν παρά 69 ετών που έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο μοντέλο σ′ αυτή την ηλικία να βρεθεί σε εξώφυλλο περιοδικού μόδας.

Ο λόγος για την 72χρονη σήμερα, Μέι Μάσκ, μητέρα τριών παιδιών - και μεταξύ αυτών του δισεκατομμυριούχου, Ελον Μασκ - αλλά και διαιτολόγο-διατροφολόγο, η οποία έγραψε ένα νέο βιβλίο - αυτοβιογραφία με τίτλο «A Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty and Success» («Μια Γυναίκα κάνει ένα Σχέδιο: Συμβουλές για μια ζωή Περιπέτειας, Ομορφιάς και Επιτυχίας»).

Η ίδια εμφανίστηκε στην εκπομπή του CBS This Morning την Δευτέρα για να μιλήσει γι′ αυτή την δράση της και να εξομολογηθεί πώς όταν την περιβάλλει αρνητική ενέργεια (αυτό είναι κάτι που) δεν μπορεί να το ανεχτεί.

Οταν ρωτήθηκε από τον συμπαρουσιαστή, Γκέιλ Κινγκ, αν πάντα τα είχε καλά με την ηλικία της, είπε: «Η μητέρα μου ποτέ δεν είχε πρόβλημα με την ηλικία, κανένας δεν της είπε ότι μεγαλώσει. Αποσύρθηκε στα 96 της αλλά πριν από αυτό ποτέ δεν μίλησε για τις ρυτίδες ή ότι μεγαλώνει ή ο,τιδήποτε άλλο - ήταν πάντα θετική, ανοιχτή στο να μαθαίνει και να εκπαιδεύει τον εαυτό της».

Η Μέι Μασκ στην επίδειξη μόδας Philipp Plein στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου για την Ανοιξη / Καλοκαίρι  2020-2021
Η Μέι Μασκ στην επίδειξη μόδας Philipp Plein στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου για την Ανοιξη / Καλοκαίρι  2020-2021

«Κι αυτό πιστεύω είναι ένα καλό παράδειγμα», συνέχισε. «Κι όταν, καθώς στα 60 μου χρόνια οι άνθρωποι συζητούσαν για την ηλικία και το ότι φοβούνται να μεγαλώσουν λέω: ”Γιατί φοβάστε να μεγαλώνετε;» Και συμπλήρωσε: «”Εννοώ, για παράδειγμα, στην ηλικία των 50 ετών οι γυναίκες φοβούνται ότι θα χάσουν την δουλειά τους. Και μετά οι άνδρες γίνονται CEO Και πρόεδροι...»

Και κατέληξε: «Θα πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Κι αν κάποιος μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα για την ηλικία μας, απλά ας πούμε ”αντίο”... Δεν χρειαζόμαστε αυτόν τον άνθρωπο στην ζωή μας».

ΠΗΓΗ: People