ΔΙΕΘΝΕΣ
01/03/2020 10:11 EET | Updated 01/03/2020 23:08 EET

Η μία μετά την άλλη, χώρες ανά την υφήλιο ανακοινώνουν πρώτους νεκρούς και κρούσματα από τον κορονοϊό

Οι νεκροί ανέρχονται σε 2.797, τα κρούσματα τις 86.992 και ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει και λάβει εξιτήριο τους 42.606.

Kim Hong-Ji / Reuters

Το τελευταίο 24ωρο αρκετές χώρες ανακοίνωσαν είτε τους πρώτους θανάτους από τον κορονοϊό είτε τα πρώτα κρούσματα αφού η επιδημία φαίνεται πως εξαπλώνεται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 

Οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Ταϊλάνδη ανακοίνωσαν τους πρώτους θανάτους οι οποίοι συνδέεται με τον Covid -19 ενώ Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Αρμενία ανακοίνωσαν τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα και ήρθαν να προστεθούν στην ήδη μακρά λίστα χωρών όπου έχει εμφανιστεί ο ιός. 

Σε κάθε περίπτωση όμως η Νότια Κορέα και  Ιταλία παραμένουν οι δύο χώρες που αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα μετά την Κίνα, όπου ο αριθμός των νέων νεκρών και των κρουσμάτων παραμένει αρκετά χαμηλός συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. 

Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 2.797, τα κρούσματα τις 86.992 και ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει και λάβει εξιτήριο τους 42.606. 

Ιταλία

Τα κρούσματα κοροναϊού, στην Ιταλία, έχουν αγγίξει τα 1.694. Οι νεκροί είναι πλέον 34, ενώ 84 ασθενείς έχουν γίνει καλά, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές. Από την αρχή της εξάπλωσης του ιού, στην Ιταλία, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για την ανίχνευσή του πάνω από είκοσι χιλιάδες άνθρωποι.

Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 639 και 140 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Έξω από δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν στηθεί εκτάκτως 283 κέντρα, στα οποία εξετάζονται πολίτες, οι οποίοι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Στο μεταξύ, έκλεισαν στη Ρώμη οι πύλες της ιστορικής εκκλησίας San Luigi dei Francesi, ένας ιερέας της οποίας έχει βρεθεί θετικός στον ιό στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη εκκλησία ανήκει στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ιταλία.

Η ιταλική δικαιοσύνη, τέλος, άσκησε δίωξη κατά δεκαοκτώ κατοίκων της «κόκκινης ζώνης» κοντά στην πόλη Λόντι, οι οποίοι προσπάθησαν να παραβιάσουν την απομόνωση, την οποία έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Σημειώνεται πως η Ιταλία  είναι η μεγαλύτερη εστία του κορονοϊού στην Ευρώπη και η τρίτη παγκοσμίως μετά την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει αυτή την εβδομάδα μέτρα ύψους 3,6 δισ.υρώ, ποσό αντίστοιχο με το 0,2% του ΑΕΠ της, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκαλτιέρι. Ο ίδιος εκτιμά πως οι Βρυξέλλες θα εγκρίνουν την απαραίτητη αυτή αύξηση στο δημόσιο έλλειμα της Ιταλίας. 

 

Νότια Κορέα

Ανακοινώθηκαν 582 νέα επιβεβαιωμένα σε ένα 24ωρο  αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 3.736 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 7.Περί το 90% των νέων κρουσμάτων καταγράφηκε στην Ντέγκου, πόλη στο κεντρικό τμήμα της Νότιας Κορέας που μετατράπηκε σε επίκεντρο της κρίσης στη χώρα, καθώς και στην επαρχία Βόρεια Τσονγκσάνγκ, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί και άλλο καθώς οι αρχές έχουν αρχίσει να διενεργούν ελέγχους στους περισσότερους από 260.000 πιστούς της Εκκλησίας του Σιντσεόνζι του Χριστού, μια αίρεση η οποία συνδέεται με τα μισά κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη Νότια Κορέα. Η επιδημία εξαπλώθηκε ραγδαία μεταξύ των μελών της αίρεσης αφού μια 61χρονη πιστή, γνωστή και ως «ασθενής 31», αφού εμφάνισε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου συμμετείχε σε τουλάχιστον τέσσερις τελετές στην Εκκλησία του Σιντσεόνζι προτού βρεθεί θετική στον νέο κοροναϊό.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν τονίζει πως η χώρα είναι στο στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού ενώ δεκάδες εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί και περισσότερες από 70 χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς στα ταξίδια προς τη χώρα. 

Ιράν

Οι θάνατοι από την επιδημία του νέου κοροναϊού στο Ιράν αυξήθηκαν κατά 11 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, φτάνοντας συνολικά τους 54 ενώ καταγράφηκαν 385 νέα κρούσματα, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό των ασθενών στους 978. 

Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης ανακοίνωσε πως η επίλεκτη δύναμη της χώρας θα διαθέσει χώρους σε όλο το Ιράν για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της επιδημίας. «Έχουμε φτιάξει κέντρα σε όλη τη χώρα για να βοηθήσουμε τον κόσμο να αντιμετωπίσει τον ιό (…) χρειαζόμαστε πανεθνική συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση. Ο κόσμος πρέπει να τηρεί τις συμβουλές των αξιωματούχων των υπηρεσιών υγείας», είπε ο διοικητής, που δεν κατονομάστηκε.

Κίνα

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 35 νέους θανάτους και 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Ο αριθμός των θανάτων είναι μειωμένος σε σχέση με αυτόν που καταγραφόταν την Παρασκευή (47) ενώ ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας έχει φτάσει πλέον τους 2.870.Όλοι πλην ενός από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της κρίσης. Στην επαρχία αυτή καταγράφηκαν επίσης 570 από τα 573 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

ΗΠΑ

Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενή από κορονοϊό και συγκεκριμένα στην Πολιτεία της Καλιφόρνια Ουάσιγκτον.  Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 71 κρούσματα κορονοϊού ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού είναι πολύ πιθανό να εντοπιστούν αλλά η χώρα είναι προετοιμασμένη για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. 

Όπως εξήγησε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, η πρώτη ασθενής στις ΗΠΑ που πέθανε έχοντας προσβληθεί από τον ιό είναι μια γυναίκα υψηλού κινδύνου, κοντά στα 60, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε γνωστό ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών για να συζητήσει την πιθανή δημιουργία εμβολίων.Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ εξετάζουν να κλείσουν τα νότια σύνορα με το Μεξικό για να ελέγξουν την εξάπλωση του νέου κοροναϊού ενώ οι περιορισμοί σε ταξιδιώτες από το Ιράν θα επεκταθούν για να συμπεριλάβουν όλους τους υπηκόους ξένων χωρών που επισκέφτηκαν αυτήν τη χώρα τις τελευταίες 14 ημέρες. Επίσης η χώρα του θα συνεργαστεί με την Ιταλία και τη Νότια Κορέα για να συντονίσουν τον έλεγχο των ταξιδιωτών που εισέρχονται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες. 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που είχε αναλάβει τον συντονισμό στη μάχη κατά του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ, υπερασπίστηκε την Κυριακή τους χειρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης στην κρίση και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο στο έδαφός τους από τον Covid-19. «Θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα. Αναμφίβολα» είπε ο Πενς στο NBC News.

Όμως, «θα συγκεντρώσουμε τους καλύτερους ειδικούς και επιστημονικά μυαλά και θα εργαστούμε σε καθημερινή βάση για τον περιορισμό της νόσου, για τη φροντίδα των ασθενών. Είμαι πεπεισμένος για το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε ότι θα το ξεπεράσουμε» υπογράμμισε. «Εκτός των ζωνών όπου οι άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι για τον μέσο Αμερικανό, ο κίνδυνος παραμένει χαμηλός» επισήμανε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Βρετανία

Η Βρετανία ανακοίνωσε την ξαφνική άνοδο των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού την Κυριακή, με 13 νέα κρούσματα που είχαν ως αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον σε 36, την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον δηλώνει πως περιμένει ότι ο αριθμός των ασθενών από τον Covid-19 να αυξηθεί περαιτέρω.

Ο Τζόνσον θα προεδρεύσει της σύσκεψης της επιτροπής εκτάκτων καταστάσεων της κυβέρνησης αύριο.

«Εντοπίσαμε περίπου 35 ανθρώπους σε αυτήν την χώρα που έχουν ή είχαν τη νόσο και ξεκάθαρα ενδέχεται να είναι περισσότεροι. Είναι πιθανό τώρα να εξαπλωθεί λίγο παραπάνω» είπε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα κέντρο υπηρεσιών υγείας στο Λονδίνο, προτού ανακοινωθεί στη Σκωτία ένα ακόμη κρούσμα.

«Είμαι γεμάτος αυτοπεποίθηση ότι αυτή η χώρα έχει την ικανότητα να το αντιμετωπίσει».

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει κάποιες λεπτομέρειες από το «σχέδιο μάχης» της εναντίον του ιού και αναμένεται να παρουσιάσει τα υπόλοιπα σημαία του αργότερα αυτήν την εβδομάδα. Ο Τζόνσον λέει ότι η απαγόρευση δημοσίων εκδηλώσεων και το κλείσιμο σχολείο θα εξεταστούν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υγειονομικών αρχών Κρις Ουίτι ως τις 11 το πρωί τοπική ώρα είχαν γίνει 12 θετικά τεστ με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 35. Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε αργότερα ένα ακόμη θετικό τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Σκωτίας γνωστοποίησε σήμερα ότι ένας άνθρωπος διαγνώστηκε με τον νέο κοροναϊό. Ο ασθενής, που διαμένει στο Τέισαϊντ, είχε ταξιδέψει πρόσφατα από τη βόρεια Ιταλία.

Επομένως, εκ των νέων κρουσμάτων, τα τρία βρέθηκαν σε στενή επαφή με ένα ήδη γνωστό κρούσμα, επτά είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και δύο στο Ιράν. Οι αρχές εξετάζουν ένα κρούσμα που δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες με τον νέο κοροναϊό, προκειμένου να βρουν πώς ο ασθενής νόσησε.

Ιρλανδία

Ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα στην επικράτειά της, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για Ιρλανδό ο οποίος επέστρεψε από τη βόρεια Ιταλία. Ο άνδρας, ο οποίος κατάγεται από την ανατολική Ιρλανδία, δέχεται «ιατρικές φροντίδες» στο πλαίσιο του «πρωτοκόλλου» που έχει οριστεί, αφού κατόπιν εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, ανέφερε το ιρλανδικό υπουργείο Υγείας.

Οι αρχές αναζητούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή για να προλάβουν την εξάπλωση του ιού ενώ στο μεταξύ αγώνας ράγκμπι μεταξύ των εθνικών ομάδων Ιταλίας και Ιρλανδίας αναβλήθηκε. 

Γερμανία

Ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν από τον νέο κοροναϊό στη Γερμανία ανέρχεται πλέον σε 129, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Βάσει του τελευταίου απολογισμού που έδωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, το επιδημιολογικό κέντρο αναφοράς στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα μισά και πλέον κρούσματα προέρχονται από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πλέον πυκνοκατοικημένο κρατίδιο της Γερμανίας όπου ένα ζευγάρι, που είχε προσβληθεί από τον Covid-19, πήρε μέρος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο καρναβάλι, μια πολύ δημοφιλή ετήσια εκδήλωση.

Ο ιός καταγράφει κρούσματα στα 9 από τα 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας, με τη Φρανκφούρτη, το Αμβούργο και τη Βρέμη να βρίσκονται μεταξύ των πόλεων που ανακοίνωσαν τα πρώτα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είπε σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag ότι αναμένει το εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους. Όταν ρωτήθηκε αν η Γερμανία είναι έτοιμη να θέσει σε καραντίνα ολόκληρες πόλεις και περιοχές για να ελέγξει την επιδημία, απάντησε: «Αυτό θα ήταν η ύστατη λύση». Δεν διευκρίνισε πάντως τι θα έπρεπε να συμβεί ώστε να ληφθούν τέτοια δρακόντεια μέτρα.

Γαλλία

Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού ανέρχεται πλέον σε 130 από 100 μία ημέρα πριν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αρχής Δημόσιας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Δύο παιδιά ηλικίας 1 και 5 ετών και η μητέρα τους 27 ετών μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό και νοσηλεύονται μαζί στο Στρασβούργο, στην ανατολική Γαλλία, ανακοίνωσαν την Κυριακή οι αρχές.

Όλοι τους προέρχονται από τον νομό του Άνω Ρήνου, διευκρίνισε η περιφέρεια, κάνοντας λόγο για τέσσερα επιπλέον κρούσματα του Covid-19 στην Αλσατία.

Η τέταρτη ασθενής είναι μια γυναίκα ηλικίας 32 ετών, η σύντροφος ενός 36χρονου που νοσηλεύεται από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδα στο Στρασβούργο, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία.

Στη Γαλλία, ένα παιδί 9 ετών συγκαταλέγεται ήδη μεταξύ μιας ομάδας Βρετανών, στις Άλπεις, στους οποίους μετέδωσε τον Covid-19 ένας συμπατριώτης τους, που είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη.

Το Λούβρο, το μουσείο με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως, παρέμεινε κλειστό την Κυριακή, για όλη την ημέρα, καθώς οι εργαζόμενοι του επικαλέστηκαν το δικαίωμα να μην εργαστούν εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε η διεύθυνση.

″Το μουσείο του Λούβρου δεν μπορεί να ανοίξει σήμερα 1η Μαρτίου” εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου η διεύθυνση, χωρίς να διευκρινίσει εάν το μουσείο θα ανοίξει αύριο Δευτέρα ή όχι.

Το δημοφιλές μουσείο δεν μπόρεσε να ανοίξει σήμερα το πρωί μετά τη συνέλευση των εργαζομένων του, οι οποίοι, ανήσυχοι για την επιδημία, ψήφισαν ”σχεδόν ομόφωνα” υπέρ του δικαιώματος να αποχωρήσουν από την εργασία τους οι περίπου 300 υπάλληλοι που ήταν παρόντες, σύμφωνα με τον Κριστιάν Γκαλανί, μέλος του προσωπικού του Λούβρου.

«Το Λούβρο είναι ένας περιορισμένος χώρος, που υποδέχεται περισσότερους από 5000 επισκέπτες την ημέρα, επομένως υπάρχει μια πραγματική ανησυχία εκ μέρους των εργαζομένων» τόνισε ο Γκαλανί.

Βόρεια Ιρλανδία

Καταγράφηκε επίσης το πρώτο κρούσμα, που προστέθηκε σε άλλα 23 που είχαν ήδη επιβεβαιωθεί στη Βρετανία. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία πέρασε από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου καθώς επέστρεφε από ένα ταξίδι στη βόρεια Ιταλία.

Αυστραλία

78χρονος Αυστραλός, που ήταν επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε το πρώτο θύμα του κοροναϊού στην Αυστραλία.  Η σύζυγός του, 79 ετών, η οποία επίσης μολύνθηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, νοσηλεύεται στο Περθ ενώ συνολικά πάνω από 700 κρούσματα του κοροναϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου.

Επίσης οι υγειονομικές αρχές στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαίωσαν το 26ο κρούσμα του κοροναϊού στην Αυστραλία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για άνδρα περίπου 40 ετών που είχε ταξιδέψει στο Ιράν.

Αρμενία

Ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού και είναι ένας πολίτης που επέστρεψε από το γειτονικό Ιράν όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Facebook. Πρόκειται για έναν 29χρονο οποίος επέστρεψε στη χώρα του την Παρασκευή και επειδή δεν ένιωθε καλά επισκέφθηκε γιατρό.«Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή», πρόσθεσε ο Πασινιάν, επισημαίνοντας ότι οι αρχές σκοπεύουν να θέσουν σε καραντίνα όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Η Αρμενία έκλεισε τα σύνορά της με το Ιράν και ανέστειλε τις αεροπορικές συνδέσεις με τη γειτονική χώρα πριν μία εβδομάδα. Η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα αυτή την εβδομάδα, τρία σε κάθε χώρα.

 

Ταϊλάνδη

Κατέγραψε τον πρώτο  θάνατο από τον νέο κοροναϊό.Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα που έπασχε και από δάγκειο πυρετό αλλά πέθανε από τον covid-19. Μέχρι στιγμής στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα του νέου κοροναϊού από τις 30 Ιανουαρίου. Από αυτούς τους ασθενείς οι 30 έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Ιαπωνία

Ένας άνδρας περίπου 70 ετών πέθανε στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Ο ασθενής νοσηλευόταν από τις 17 Ιανουαρίου για άλλο λόγο, όμως μερικές εβδομάδες αργότερα εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης και τελικά βρέθηκε θετικός στον ιό CoV-2. Οι αρχές υποπτεύονται ότι ο άνδρας μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό ενώ νοσηλευόταν. Ο θάνατος αυτός ανεβάζει σε έξι τους νεκρούς στην Ιαπωνία ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 241. 

Λουξεμβούργο

Το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού, μεταδίδει το RTL.

Ο ασθενής είναι ένας άνδρας, περίπου 40 ετών, που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ιταλία και επέστρεψε μέσω του αεροδρομίου Charleroi του Βελγίου, δήλωσε η υπουργός Υγείας Πολέτ Λενέρ, σύμφωνα με το RTL.

Δομινικανή Δημοκρατία

Οι υγειονομικές αρχές της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, σε έναν Ιταλό τουρίστα που βρισκόταν σε επίσκεψη στη χώρα.

Ο ασθενής τέθηκε σε απομόνωση σε ένα νοσοκομείο κοντά στην πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ραφαέλ Σάντσες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Άλλος ένας τουρίστας από τη Γαλλία παρακολουθείται στο νοσοκομείο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για τον Covid-19.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ