Η Michelle Obama επόμενη πρόεδρος των ΗΠΑ; Τι είπε η πρώην πρώτη κυρία σε όσους τη θέλουν σε αυτή τη θέση

Η Michelle Obama μίλησε ευθέως σε εκείνους που έχουν ελπίδα ότι μια μέρα θα βρεθεί στον προεκλογικό αγώνα για επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ τόνισε στο κοινό που παρακολουθούσε συνέντευξή της στο Los Angeles ότι οι Αμερικάνοι χρειάζεται να εστιάσουν περισσότερο στην υπεράσπιση και στήριξη του εαυτού τους παρά στο να ψάχνουν στο πρόσωπο άλλου αυτή την ευθύνη.

«Σταματήστε», είπε η Obama σε συνομιλία της με την ηθοποιό Tracee Ellis Ross κατά τη διάρκεια της διάσκεψης United State of Women. Επιπλέον, είπε στο κοινό ότι η κοινωνία δεν έχει καταλάβει ακόμα το σλόγκαν της καμπάνιας του Barack Obama «Yes, We Can». Η Obama μίλησε για την ανάγκη των γυναικών να ενωθούν ως μια κοινότητα πριν αναζητήσουν για μια μόνο γυναίκα που θα λύσει τα προβλήματά τους, λέγοντας ότι κατά έναν τρόπο, δεν διαφέρει από τη Hillary Clinton.

«Όταν ακούω τους ανθρώπους να λένε ”εσύ να βάλεις υποψηφιότητα”, αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Έχουμε δουλειά να κάνουμε πρωτού εστιάσουμε στο ”ποιος”. Επειδή εμείς είμαστε αυτός. Εμείς είμαστε η απάντηση», είπε η Obama.

«Όλοι μας εδώ στο δωμάτιο είμαστε η απάντηση στα προβλήματά μας-δεν αποελεί λύση το να βρουμε αυτόν τον έναν άνθρωπο που πιστεύουμε ότι θα μας σώσει από τους εαυτούς μας. Είμαστε εμείς».

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και μεταδόθηκε στα ελληνικά.