ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2019 11:48 EEST

Η Microsoft κυκλοφόρησε επείγον update για τον Internet Explorer

Κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονταν πρόβλημα για να παίρνουν τον έλεγχο του browser.

ASSOCIATED PRESS

Ένα επείγον patch/ update για τον browser της, Internet Explorer, κυκλοφόρησε η Microsoft: Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του BBC, διορθώνει ένα «bug» το οποίο θεωρείται πως εκμεταλλεύονταν κυβερνοεγκληματίες, αξιοποιώντας το για να παίρνουν τον έλεγχο του browser και να εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό.

Κακόβουλοι χάκερ εκτιμάται πως έχουν φτιάξει «παγιδευμένες» σελίδες με κακόβουλο κώδικα υπολογιστή που μολύνει τους υπολογιστές αυτών που τις επισκέπτονται, και η Microsoft, περιγράφοντας το πρόβλημα, ανέφερε πως οι εκδόσεις 9 με 11 ήταν ευάλωτες, ζητώντας από όσους χρησιμοποιούν τακτικά τον Internet Explorer να κατεβάσουν και να περάσουν το σχετικό patch.

Κανονικά η Microsoft βγάζει patches για προβλήματα λογισμικού στο πλαίσιο των μηνιαίων updates της. Ωστόσο, το μέγεθος του προβλήματος και της εκμετάλλευσής του ήταν τέτοια που οδήγησαν στην έκτακτη έκδοση patch.

Στατιστικές δείχνουν πως μόλις το 8% των χρηστών χρησιμοποιούν ακόμα Internet Explorer: Η χρήση του άλλοτε ευρύτατα χρησιμοποιούμενου browser έχει μειωθεί δραστικά, καθώς η Microsoft προωθεί τη χρήση του Edge.