Η «Miranda Hobbes» τώρα στην πολιτική; Η Cynthia Nixon θποψήφια για κυβερνήτης στη Νέα Υόρκη

Η Cynthia Nixon, γνωστή ως Miranda Hobbes στους θαυμαστές της τηλεοπτικής σειράς «Sex and the City» του HBO, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για κυβερνήτης στη Νέα Υόρκη.

Η Nixon, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, άρχισε να επιλέγει συνεργάτες, κάποιοι από τους οποίους εργάστηκαν για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NY1.

«Με δεδομένο ότι ο de Blasio και ο νυν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo είναι αρκετά ”αποξενωμένοι” αν και οι δύο είναι Δημοκράτες, πολλοί κάτοικοι που ανησυχούν, ενθαρρύνουν τη Cynthia να βάλει υποψηφιότητα. Αν και όποτε λάβει απόφαση, σίγουρα εγκαίρως, θα αποκαλύψει τα σχέδιά της» δήλωσε η εκπρόσωπος της ηθοποιού, Rebecca Capellan.

Η Nixon, 51 ετών, δεν ασχολείται πρώτη φορά με την πολιτική. Έχει συζητήσει με τον Cuomo για θέματα δημόσιας εκπαίδευσης. Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, την αύξηση της χρηματοδότησης για τα δημόσια σχολεία και εκστρατείες ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού και τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Μάλιστα έχει συλληφθεί έξω από το δημαρχείο της Νέας Υόρκης στη διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα την αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια εκπαίδευση.

Η βραβευμένη με Tony ηθοποιός είναι εκπρόσωπος της Συμμαχίας για την Ποιοτική Εκπαίδευση, οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη για τις «υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκές ευκαιρίες».

Έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην πολιτική που ακολουθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και έχει ταχθεί υπέρ του πρώην Προέδρου, Barack Obama.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)