ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/07/2021 07:46 EEST | Updated 26/07/2021 08:58 EEST

Η μουσική επιστρέφει στη Μύκονο

Τέλος το mini lockdown.

Eurokinissi

Παύουν να ισχύουν σήμερα τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί για τη Μύκονο στις 17/7 λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στο νησί.

Συγκεκριμένα, τα ειδικά περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν μέχρι σήμερα, στις 6 το πρωί, ήταν τα εξής:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από σήμερα στο πιο τουριστικό νησί της χώρας θα επιτρέπεται η κυκλοφορία καθ′ όλη τη διάρκεια του 24ωρου και στα καταστήματα θα υπάρχει κανονικά μουσική.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας το «άνοιγμα» του νησιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε σημειώσει πως τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν υψηλή επιδημιολογική επιβάρυνση, αλλά και μερική σταθεροποίηση της κατάστασης, ενώ αρχίζει και να διαφαίνεται και μια μικρή τάση μείωσης.

Ταυτόχρονα, επισήμανε πως προέκυψε ότι δεν υπάρχουν νέες συρροές στο νησί και ότι τα όποια νέα κρούσματα σχετίζονται με τις ήδη υφιστάμενες συρροές των προηγούμενων εβδομάδων.

Χθες Κυριακή, στο νησί καταγράφηκαν 27 κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δελτίο της ΕΡΤ, δεν αποκλείεται, εφόσον παρατηρηθούν παρατυπίες και ευτράπελα, οι περιορισμοί να επανέλθουν και να είναι και πιο αυστηροί αυτή τη φορά.