Η Μόσχα θέλει να κερδίσει την κούρσα για την γέννηση του πρώτου μωρού στο διάστημα

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν σκοπός, πέρα από την γέννηση του μωρού στο διάστημα, είναι και η σύλληψη του.
Elen11 via Getty Images

Η Μόσχα έχει ως στόχο το πρώτο μωρό που θα γεννηθεί στο διάστημα να είναι Ρώσος πολίτης.

Η Δρ Ιρίνα Ογκνέβα, επικεφαλής της εργαστηριακής βιοφυσικής του Ινστιτούτου Ιατρικών και Βιολογικών Προβλημάτων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, αποκάλυψε τη φιλοδοξία αυτή την εβδομάδα.

Οπως η ίδια δήλωσε, «Ημασταν πάντα πρώτοι στο διάστημα και θα θέλαμε ο πρώτος άνθρωπος που θα γεννηθεί στο διάστημα να είναι πολίτης της Ρωσίας».

Ωστόσο, παραδέχτηκε πως μέχρι στιγμής οι Ρώσοι κοσμοναύτες έχουν αρνηθεί να δώσουν σπέρμα, που ελήφθη στο διάστημα, για επιστημονική μελέτη αν και η ίδια δεν έχει ξεκαθαρίσει αν σκοπός πέρα από την γέννηση του μωρού στο διάστημα είναι και η σύλληψη του.

Ωστόσο όπως αναφέρει στο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ορισμένοι ειδικοί, προειδοποιούν για την υψηλή ακτινοβολία που θα αντιμετωπίσει το έμβρυο κατά την διάρκεια μιας πτήσης εννέα μηνών.

Θα πρέπει να επισημάνουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές ερωτικές περιπέτειες στο διάστημα.

Ωστόσο, οι σοβιετικές αρχές στη δεκαετία του 1960 έκαναν λόγο για το «πρώτο μωρό του διαστήματος», την Ελενα, κόρη του ζεύγους των κοσμοναυτών Αντριάν Νικολάγιεφ και Βαλεντίνα Τερέσκοβα, της πρώτης γυναίκας που πήγε στο διάστημα.

Πηγή: Daily Mail

Popular in the Community