Η Natalie Portman αποκαλύπτει τον τρόμο του να σε βλέπουν ως σεξουαλικό αντικείμενο στα 13

«Άνοιξα όλο ανυπομονησία το πρώτο μου γράμμα από φαν για να διαβάσω μια φαντασίωση βιασμού που μου είχε γράψει ένας άνδρας» είπε στο Women's March.

Σε μια ομιλία που προκάλεσε αίσθηση το Σάββατο στο Women’s March στο Λος Άντζελες, η Natalie Portman αποκάλυψε ότι την έβλεπαν ως σεξουαλικό αντικείμενο μετά την κυκλοφορία της πρώτης της ταινίας, σε ηλικία 13 ετών.

Η ηθοποιός, 36 ετών πλέον, θυμάται ότι ανυπομονούσε να δει πώς το κοινό θα αντιδρούσε στη δουλειά της στο «Λεόν: Ο Επαγγελματίας».

«Άνοιξα όλο ανυπομονησία το πρώτο μου γράμμα από φαν για να διαβάσω μια φαντασίωση βιασμού που μου είχε γράψει ένας άνδρας» είπε η ηθοποιός, που έχει κερδίσει Όσκαρ, κατά την πορεία, όπως ανέφερε το CNN.

Παράλληλα περιέγραψε άλλες περιπτώσεις αντιμετώπισης ως σεξουαλικό αντικείμενο που βίωσε μετά την κυκλοφορία της ταινίας, περιλαμβανομένων σχολίων σχετικά με τα «στήθη της που άνθιζαν», και της αντίστροφης μέτρησης από τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό μέχρι να φτάσει ηλικία 18 ετών, έτσι ώστε να είναι νόμιμο να κάνει κάποιος σεξ μαζί της.

«Κατάλαβα πολύ γρήγορα, ακόμα και ως 13χρονη, ότι αν ήταν να εκφραστώ σεξουαλικά, θα ένιωθα ανασφαλής» είπε η Portman. «Και ότι οι άνδρες θα ένιωθαν ότι δικαιούνται να συζητούν και να αντιμετωπίζουν το σώμα μου ως αντικείμενο, κάνοντάς με να νιώθω άβολα».

Η Portman είπε πως επέλεξε να το αντιμετωπίσει αυτό δημιουργώντας την εικόνα μιας «σεμνότυφης, συντηρητικής, nerdy, σοβαρής» ηθοποιού. Απέρριπτε ακόμα και ρόλους όπου υπήρχαν σκηνές με φιλιά για να νιώσει ασφαλής.

«Ένιωθα την ανάγκη να καλύπτω το σώμα μου και να περιορίζω την έκφρασή μου και τη δουλειά μου για να στείλω το δικό μου μήνυμα στον κόσμο: Ότι είμαι κάποια που αξίζει ασφάλεια και σεβασμό» είπε. «Η αντίδραση στην έκφρασή μου, από μικρά σχόλια για το σώμα μου σε πιο απειλητικές, σκόπιμες δηλώσεις, είχε σκοπό να ελέγξει τη συμπεριφορά μου μέσω ενός περιβάλλοντος σεξουαλικής τρομοκρατίας».