ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/08/2018 08:23 EEST

Η ΝΔ υπενθυμίζει το... αυθαίρετο παρελθόν υπουργών

Eurokinissi

Για κινήσεις αντιπερισπασμού με στόχο την συγκάλυψη κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση, με αφορμή το νέο κυβερνητικό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι πολεοδομικές παραβάσεις και οι αυθαιρεσίες που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο.

Στο ραντάρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν οι ευθύνες του πρωθυπουργου τον οποίο επικρίνουν για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάλυψη μετά και την κατάθεση τροπολογίας για την επίσπευση των κατεδαφίσεων των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών.

Από την οδό Πειραιώς υπενθύμιζαν με νόημα οτι εδώ και τρεισήμισι χρόνια υπάρχουν 1639 αμετάκλητες αποφάσεις κατεδάφισης στην Αττική, που έχουν κριθεί στον ανώτατο δικαστικό βαθμό και δεν εκτελούνται με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Επικαλούνται μάλιστα δύο αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επιβάλλουν αναστολή της κατεδάφισης αυθαιρέτων.

Η πρώτη έχει ημερομηνία 17/2/2015, δηλαδή μόλις ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και υπογράφεται από τον πρώτο Υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Τσίπρα, τον κ. Βούτση. Με «εξαιρετικά επείγον» αίτημά του ζητά την αναβολή εντολής κατεδάφισης αυθαίρετου κτίσματος, στην περιοχή Περιβολάκια Ραφήνας. Η δεύτερη απόφαση είναι του επόμενου Υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κ. Κουρουμπλή, εκδόθηκε στις 19/10/2015 και ζητά την προσωρινή αναβολή όλου του προγράμματος κατεδαφίσεων αυθαίρετων κατασκευών σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις -όπως γράφει ο τίτλος της απόφασης- στη δημοτική ενότητα Σπάτων Αρτέμιδος.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, τα έγγραφα αυτά αποδεικνύουν ότι με τις διατάξεις που η Κυβέρνηση έφερε τώρα στη Βουλή νομοθέτησε εναντίον του εαυτού της, καθώς τόσα χρόνια δεν προχωρούσε στις κατεδαφίσεις.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θα επιμείνουν να αναδεικνύουν εντός και εκτός Βουλής τις κυβερνητικές ευθύνες στην προετοιμασία αντιμετώπισης της κρίσης, αλλά και τις ευθύνες στην διαχείριση, καυτηριάζοντας την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να επιχειρεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου με επικοινωνιακά τερτίπια μακριά από τα καταστροφικά αποτελέσματα των επιλογών τους.