ΔΙΕΘΝΕΣ
12/06/2019 11:56 EEST | Updated 12/06/2019 11:57 EEST

Η Νέα Υόρκη είναι η πρώτη πολιτεία που εξετάζει την αποποινικοποίηση της εργασίας του σεξ

Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο αυτού του είδους στην ιστορία του αμερικανικού έθνους.

Juan Jimenez / EyeEm via Getty Images

Η πρώτη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών που αποποινικοποιεί την εργασία στο σεξ ενδέχεται να γίνει η Νέα Υόρκη, εάν τελικά περάσει αυτήν την εβδομάδα το νομοσχέδιο το οποίο έχουν προτείνει αρκετοί βουλευτές.

Το νομοσχέδιο θα αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία στην πορνεία, ώστε οι ενήλικοι οι οποίοι εμπορεύονται συναινετικά το σεξ, να συνεργάζονται ή να στηρίζουν συναδέλφους που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα ή  πατρονάρουν ενηλίκους εργαζόμενους στο σεξ δεν θα θεωρούνται παράνομοι.

Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο αυτού του είδους στην ιστορία του αμερικανικού έθνους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CBS.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο των 13 σελίδων, το οποίο συντάχθηκε σε συνεργασία με την Decrim NY, μία οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στη βιομηχανία του σεξ, θα διατηρήσει την ισχύουσα νομοθεσία για τον βιασμό, την εμπορία ανθρώπων, την επίθεση, τη σεξουαλική παρενόχληση και τη βιαιοπραγία.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι σεξεργάτες θα προστατεύονται στην πολιτεία μας», δήλωσε η Τζέσικα Ράμος, μια από τους νομοθέτες.  «Η εργασία του σεξ είναι και αυτή δουλειά και ο καθένας έχει εγγενές δικαίωμα σε έναν ασφαλή χώρο εργασίας».