ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/03/2021 07:06 EET

Η Νέα Σμύρνη «πλήγωσε» την ΕΛ.ΑΣ

Το χρονικό των θλιβερών γεγονότων της Κυριακής.

Eurokinissi

Ενας απλός έλεγχος για το εάν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊούκατέληξε σε προσαγωγές, επεισόδια με χημικά και καταγγελίες για αστυνομική βία.

Δέκα λεπτά πριν από τις τρεις μετά το μεσημέρι, μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ πήγαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να ελέγξουν εάν τηρούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του ιού. Εκεί δέχθηκαν επίθεση - σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ - από τουλάχιστον τριάντα άτομα, με κάποιους να λένε ότι απλά υπήρξαν αντιδράσεις, επειδή βεβαίωσαν πρόστιμο σε κάποιον πολίτη.

Αρχικά η αστυνομία κάνει λόγο για επτά ή οκτώ προσαγωγές και τραυματισμό ενός ενστόλου. Μέσα σε λίγα λεπτά, όμως, αναρτώνται στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες, που δείχνουν μοτοσικλετιστή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ να χτυπά έναν νεαρό με πτυσσόμενο γκλοπ.

Εντυπωσιακά γρήγορα, διοργανώνεται πορεία διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές. Οι διαμαρτυρόμενοι από το Αστυνομικό Τμήμα διαδηλώνουν σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής και εκεί διαδραματίζονται νέα επεισόδια με χρήση κρότου-λάμψης.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με επίσημη ανακοίνωσή της πια επαναλαμβάνει ότι οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ δέχθηκαν επίθεση, ότι τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ότι έγινε προσαγωγή έντεκα ατόμων, τα οποία – σύμφωνα με την ανακοίνωση - συμμετείχαν στην επίθεση.

Για τις εικόνες, που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο διατάχθηκε Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί έχουν υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα.