ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2018 23:12 EET | Updated 12/03/2018 23:14 EET

Η Ουάσιγκτον συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση έπειτα από αναφορές για βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος εντός των ζωνών αποκλιμάκωσης

AMMAR SULEIMAN via Getty Images

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν για μια επείγουσα συνεδρίαση στην Ιορδανία από ανησυχίες που προκάλεσαν αναφορές για βομβαρδισμούς στην νοτιοδυτική Συρία, σε περιοχές που βρίσκονται εντός των ορίων των ζωνών αποκλιμάκωσης, που είχαν συμφωνηθεί το 2017, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του State Department. 

Αν οι βομβαρδισμοί αυτοί αποδειχθούν αληθείς, θα αποτελούν μια ξεκάθαρη παραβίαση της κατάπαυσης των εχθροπραξιών από το συριακό καθεστώς που διευρύνει την πολεμική σύρραξη, τόνισε ο αξιωματούχος με ανακοίνωσή του.

«Καλούμε όλα τα μέρη που βρίσκονται στην νοτιοδυτική ζώνη αποκλιμάκωσης να μην προβούν σε ενέργειες που θα θέσουν σε κίνδυνο την εκεχειρία και θα καταστήσουν τη μελλοντική συνεργασία πιο δύσκολη», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Έχουμε καλέσε για μια επείγουσα συνεδρίαση στην Ιορδανία για να εξετάσουμε την κατάσταση στην νοτιοδυτική Συρία και να διασφαλίσουμε τη διατήρηση εφαρμογής της ζώνης αποκλιμάκωσης που οι ΗΠΑ βοήθησαν στη διαπραγμάτευση της».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)