ΔΙΕΘΝΕΣ
20/12/2020 09:03 EET

Η Ολλανδία αναστέλλει τις πτήσεις από τη Βρετανία - Εντοπίστηκε κρούσμα μετάλλαξης του κορονοϊού

Η μετάλλαξη κάνει τον ιό 70% πιο μεταδοτικό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Τζόνσον.

NurPhoto via Getty Images

Η ολλανδική κυβέρνηση ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την 1η Ιανουαρίου, μετά τον εντοπισμό στην Ολλανδία ενός κρούσματος μόλυνσης από τη μετάλλαξη του νέου κορονοϊού στη Βρετανία

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας «συνιστά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο οποιαδήποτε εισαγωγή αυτής της μετάλλαξης του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζοντας και / ή ελέγχοντας την κίνηση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Χθες, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έκανε ανακοινώσεις για την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του ιού Covid-19 που μεταδίδεται πολύ ταχύτερα και έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, η μετάλλαξη κάνει τον ιό 70% πιο μεταδοτικό. Ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι είναι περισσότερο θανατηφόρος ή ανθεκτικός στα εμβόλια, είπε. 

Το νέο στέλεχος και η μετάδοση του κορονοϊού έχει τρομάξει την βρετανική κυβέρνηση, που αποφάσισε να θυσιάσει τα Χριστούγεννα και την οικονομία, ανακοινώνοντας  lockdown επιπέδου 4 στην περιφέρεια του Λονδίνου και τη νοτιο-ανατολική Αγγλία.