ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/06/2018 10:53 EEST

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. επέστρεψε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Eurokinissi

Δύο μήνες μετά την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αποδέσμευση των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. από τα γραφεία του κόμματος, οι μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. επέστρεψαν στην οδό Πειραιώς.

Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής, το οποίο σε ανακοίνωσή του καλεί τον κ. Μητσοτάκη να επικοινωνήσει ξανά με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα. Στις 10 Απριλίου ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε δηλώσει ότι «επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και του ζήτησα να αξιοποιήσει το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές. Συγκεκριμένα του ζήτησα να αποδεσμεύσει το σύνολο της Ομάδας Δίας που φυλάσσει τα γραφεία του κόμματος και το πολιτικό μου γραφείο προς αξιοποίηση για τις ευρύτερες επιχειρησιακές ανάγκες της αστυνομίας».

Οι συνδικαλιστές προσθέτουν, πάντως, ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η «Πειραιώς», καθώς «η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. επέστρεψε επίσης φρουρώντας νέες κατοικίες και γραφεία πολιτικών αξιωματούχων. Η δράση μάλιστα των γνωστών αγνώστων συλλογικοτήτων έχει πλέον δημιουργήσει μια νέα «αστυνομία» που φτάνει πάντα αφού τελειώσουν εκείνοι τις καταστροφές τους και μένουν εκεί ξεχασμένοι μέχρι να τους ανακαλύψουν. Ο φόβος μάλιστα για την επόμενη «δράση» τους, δέσμευσε σχεδόν ότι απέμεινε από τη ΔΙ.ΑΣ και την αστυνόμευση, σε δρομολόγια αποκλειστικής επιτήρησης κατοικιών και υπηρεσιών, διπλωματικών αυτή τη φορά αξιωματούχων».