Η ομορφιά του Ερωτισμού

Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
Η κυρία Λένα Παγώνη μαζί με την κυρία Κατρίν Ντενέβ
Η κυρία Λένα Παγώνη μαζί με την κυρία Κατρίν Ντενέβ

Επιτέλους! Και η άλλη άποψη! Είπαμε φωναχτά μία παρέα γυναικών αλλά και αντρών, όταν μάθαμε εδώ και λίγο καιρό για την υπέροχη πραγματικά άποψη, γνώμη, αντίθεση και αυτήν θέλουμε να τονίσουμε σήμερα, κόντρα στο περίφημο κίνημα «you too» που εξέφρασε η Κατρίν Ντενέβ μεταξύ άλλων γυναικών σε άρθρο στη Monde .

Η Ωραία της Ημέρας η ντίβα του Γαλλικού και παγκοσμίου σινεμά, φινετσάτη και δυναμική, με ένα γλυκό μυστήριο στην προσωπικότητα της. «Με λένε κλασσική» λέει, «αλλά μάλλον αντισυμβατική,είμαι...».

Και μόνο ότι ηταν Γυναίκα του Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, μας φτάνει. Αλλά και του Ροζέ Βαντίμ, του Κλιντ Ίστγουντ.

Ξέρουμε τι μας γίνεται

Τι ωραιότερο από το ανδρικό φλερτ, το πείραγμα ,ακόμα και το «καμάκι» λένε όλες όσες απο μας αγαπάνε τους άντρες. Δεν τους μισούν. Αρέσει η θηλυκότητα, σε όσες την έχουν και την τονίζουν. Η ερωτική πρόκληση, η ελευθερία, το παιχνίδι .που φυσικά, πάντα έχει έχει δύο παίκτες, τουλάχιστον... Έχει αμοιβαιότητα, ξέρουμε τι μας γίνεται, δε συμβαίνει τίποτα με το «ζόρι»... Εν γνώσει μας και για τις καλές ή όχι συνέπειες έ;.Κι αν υπάρχει κάποιο είδος συναλλαγής, τότε ευθύνη έχουν και οι δύο, ε...

Είμαστε αντίθετες στο «νεοπουριτανισμό που πνίγει τον ερωτισμό» και την «συνοπτική δικαιοσύνη» που καταδίδει, καταδικάζει και ξεφτιλίζει… Κάπως έτσι τα λένε οι γυναίκες στην MONDE. Και βέβαια είναι άλλο πράγμα και καταδικαστέο ή κατάχρηση εξουσίας. Και είναι βαρύ έγκλημα ξεκάθαρα ο βιασμός.

Αυτά όμως είναι διαφορετικά πράγματα δε πρέπει να μπερδεύονται όλα στο ιδιο τσουβάλι.

Είναι ευχάριστο πως διάσημοι άντρες που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο, με καριέρα, με προσφορά, μετά το πρώτο «σοκ] αρχίζουν και...ξεμυτάνε... Αρνούνται, λένε, να ευνουχιστούν (στην Ευρώπη είναι πιο εύκολο) και καταδικάζουν το «κυνήγι των μαγισσών». Για να δούμε ..

Πρωτιά στην Ελληνική Ναυτιλία

Δύο αδέρφια που έχουν προσφέρει πολλά στην πρωτιά της Ελληνικής Ναυτιλίας παγκοσμίως βραβεύτηκαν εδώ στην Αθήνα σε μια όμορφη εκδήλωση, με ανθρώπους κυρίως της θάλασσας .

Κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος του 9ου Ετήσιου Ναυτιλιακού Συνεδρίου της Capital Link πραγματοποιήθηκε η απονομή του «2018 Capital Link Greek Shipping Leadership Award» στους κ. κ. Πάνο και Θανάση Λασκαρίδη.

Ως αναγνώριση της μοναδικής και εκτεταμένης συμβολής τους στην Ναυτιλία στην Ελλάδα. Η συνεισφορά τους είναι τεράστια στην ναυτιλιακή βιομηχανία η οποία επιτυγχάνεται τόσο μέσα από την πολυετή προσωπική τους συμβολή, όσο και από την συλλογική προσπάθεια όλης της οικογένειας όπως είπαν οι ομιλητές.

Το «Capital Link Greek Shipping Leadership Award» στοχεύει στην αναγνώριση των «πατριαρχών» της Ελληνικής Ναυτιλίας , των προσωπικοτήτων που μέσα από την καταξιωμένη μακρόχρονη πορεία τους συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάδειξη της Ελληνικής Ναυτιλίας στην ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο .

Ανάμεσα σε άλλους βραβεία έχουν δοθεί στον Captain Παναγιώτη Ν. Τσάκο, το 2014 , στον κ. Περικλή Παναγόπουλο .

Περισσότεροι από 500 ήταν οι συμμετέχοντες στο γεύμα αντιπροσωπεύοντας την ελίτ της ναυτιλίας, της χρηματοοικονομικής και επενδυτικής κοινότητας , καθώς και των επιχειρήσεων, τόσο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και από την Ελλάδα και Λονδίνο.

Ο Ν. Μπορνόζης

Ο Ν. Μπορνόζης Πρόεδρος της Capital Link ένας δραστήριος έλληνας της Αμερικής προλόγιζε τους βραβευόμενους αναφέροντας : «Είναι τιμή και χαρά για εμάς που βραβεύουμε σήμερα τους κ. κ. Πάνο και Θανάση Λασκαρίδη ως αναγνώριση της τεράστιας συνεισφοράς τους στην ναυτιλιακή βιομηχανία».

Πάνος Λασκαρίδης

Ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης σεμνός, σοβαρός, αυστηρός, έχει το τιμόνι και στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» στον Πειραιά το οποίο προβάλει με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία της παράδοσης και του πολιτισμό μας. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε πως «η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή πολιτική αντιμετωπίζει σήμερα πολλές δυσκολίες αλλά και κάνει προσπάθειες για το μέλλον του χώρου μας. Η Ελλάδα προεδρεύει αυτήν τη στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλοιοκτητών και προσπαθούμε από κοινού με σκοπό να επωφεληθεί η ναυτιλιακή βιομηχανία στο σύνολο της».

Θανάσης Λασκαρίδης

Ο Θανάσης Έλληνας επιχειρηματίας δυναμικός, ρεαλιστής και με αγάπη για την ζωή δεν ήταν παρών, έλειπε στο εξωτερικό τον εκπροσώπησε ο γιός του Οδυσσέας, ένα όμορφο παλληκάρι είπε πολύ όμορφα λόγια που πρέπει να κάνουν περήφανο τον πατέρα του: «θα συνεχίσω να ακολουθώ τα χνάρια του πατέρα μου».

Στην ομιλία του, μέσω webcast ο κ.Λασκαρίδης ανέφερε :«Οι Έλληνες πλοιοκτήτες πρέπει να δραστηριοποιηθούν περισσότερο ως προς την στήριξη της χώρας μας και την επίλυση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας παγκοσμίως.

Ενα εξωτικό πολυθέαμα από την Ιαπωνία

Με εκλεπτυσμένους αυλικούς χορούς και υπέροχα κοστούμια από την Ομάδα χορού ΙΖΕΝΑ-no-ΚΑΙ το Μέγαρο Μουσικής πλημμύρισε με μελωδίες και χρώματα από την Οκινάουα, μια από τις σπουδαιότερες κοιτίδες του πολιτισμού της Νότιας Ιαπωνίας. Οι πρεσβευτές της κουλτούρας των νήσων Αμάμι που περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο, παρουσίασαν παραστάσεις με φολκλορικούς χορούς Ριουκιού [ Ryukyu] σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της JT INTERNATIONAL HELLAS

Χορός του Έρωτα

Ο χορός αυτός από την Οκινάουα και τις νήσους Αμάμι έχει τις ρίζες του στη δυναστεία των Ριουκιού κατά τον 15ο αιώνα, όταν η τέχνη του χορού χρησιμοποιήθηκε από το παλάτι για την υποδοχή των ξένων αποστολών που έφτανα στα απομακρυσμένα νησιά. Τα μέλη της ΙΖΕΝΑ-no-KAI αφηγούνται , μέσα από τη χάρη και την κομψότητα των κινήσεων τους, ιστορίες που περιγράφουν την καθημερινή ζωή των γεωργών ή των ψαράδων την ολάνθιστη φύση, την ομορφιά των ιαπωνικών νησιών , τη χαρά της ζωής και του έρωτα.

Εντοάρντο Βολέτι

Ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος JTI HELLAS δήλωσε: «Οδεύοντας προς τη συμπλήρωση των 120 χρόνων ελληνοιαπωνικής φιλίας το 2019, οι πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις της ιαπωνικής Πρεσβείας έρχονται να μας υπενθυμίσουν πως δύο από τους μακροβιότερους και σπουδαιότερους παγκόσμιους πολιτισμούς, μέσα από τις τέχνες τους, μπορούν να εδραιώσουν και να ενδυναμώσουν τις σχέσεις μεταξύ των λαών τους.

Η JTI στην Ελλάδα

Η JTI εταιρεία παραγωγής καπνού σε διεθνές επίπεδο προμηθεύεται τα υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά από τη δεκαετία του 1970 και σήμερα απορροφά το 25% της συνολικής ετήσιας παραγωγής ελληνικών καπνών και το 50% των μεγαλόφυλλων, τύπου Βιρτζίνια .

Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα για το 2017.