ΔΙΕΘΝΕΣ
03/11/2018 21:37 EET

Η... Ωραία Ελένη εκνεύρισε τον Ερντογάν (και ανακάλεσε την πρέσβειρα στην Ουγκάντα)

Την πρέσβειρα της χώρας στην Ουγκάντα ανακάλεσε σήμερα η τουρκική κυβέρνηση, καθώς φωτογραφήθηκε σε δεξίωση για την εθνική γιορτή της Τουρκίας ντυμένη με χιτώνα εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, υπόθεση που εξόργισε τους εθνικιστές.

Η πρέσβειρα Σεντέφ Γιαβουζάλπ ήταν η οικοδέσποινα στη δεξίωση που οργάνωσε η πρεσβεία της Τουρκίας στην Καμπάλα, για να γιορτάσει τα 95 χρόνια από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, στις 29 Οκτωβρίου.

Στον λογαριασμό του κοινοβουλίου της Ουγκάντας στο Twitter δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες της Γιαβουζάλπ, ντυμένης με έναν χιτώνα. Δίπλα της στεκόταν ένας Τούρκος αξιωματούχος, ντυμένος επίσης με αρχαιοελληνική ενδυμασία, με στεφάνι από κλαδί ελιάς στο κεφάλι.

Στη δεξίωση ήταν παρούσα και η πρόεδρος του κοινοβουλίου της Ουγκάντας, Ρεμπέκα Καντάγκα.

Σήμερα, η εθνικιστική εφημερίδα Sozcu δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της τις φωτογραφίες αυτές, υποστηρίζοντας ότι η Γιαβουζάλπ ντύθηκε «Ωραία Ελένη», ενώ ο άγνωστος συνοδός της παρίστανε τον «Δία». «Τεράστιο σκάνδαλο την Ημέρα της Δημοκρατίας, η πρέσβειρα ήταν η Ελένη και ο βοηθός της ο Δίας» γράφει η εφημερίδα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post