ΔΙΕΘΝΕΣ
13/08/2018 14:53 EEST | Updated 13/08/2018 19:18 EEST

Η πρώην συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ, Ομαρόσα Νιούμαν φέρνει στο φως ηχητικό απόσπασμα και βάζει σε μπελάδες τον Λευκό Οίκο

NBC NewsWire via Getty Images

Η Ομαρόσα Μάνιγκολτ Νιούμαν, πρώην συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, που τον έχει κατηγορήσει ευθέως για ρατσιστική συμπεριφορά και στο βιβλίο που έγραψε για τον ίδιο, εξαπολύει εκ νέου επίθεση στον πρώην συνεργάτη της. Την Κυριακή ειδικότερα μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο είπε πως ηχογράφησε κρυφά τον επικεφαλής προσωπικού του Λευκού Οίκου, Tζον Κέλυ την ώρα που την απέλυε πέρσι από τη θέση της.

Η ίδια κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Meet the Press» έφερε στο φως ηχητικό απόσπασμα από μία συζήτηση που είχε στην αίθουσα αντιμετώπισης κρίσεων (SCIF) του Λευκού Οίκου, όταν της ανακοινώθηκε η απόλυσή της.

Ο Ομαρόσα αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές και ενημερώθηκε απλά πως πρέπει να φύγει. Της είπαν πως οι πόρτες ήταν κλειστές πλέον γι′ αυτήν.

Όπως εξηγεί, φέρνει στο φως την ηχογράφηση καθώς θέλει να αποδείξει πως είναι αναληθή τα δημοσιεύματα που την θέλουν να κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ επειδή την απέλυσε ο Κέλυ. Στο ηχητικό η Ομαρόσα δεν φαίνεται να αντιδρά μετά την ομιλία της με τον υπεύθυνο προσωπικού.

Οι πρώην συνάδελφοι της στο Λευκό Οίκο μελετούν τις διαθέσιμες νομικές επιλογές που έχουν, ώστε να μην της επιτρέψουν να δώσει στη δημοσιότητα και ο,τιδήποτε άλλο έχει στη διάθεσή της από συνομιλίες.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το κατά πόσο είναι πιθανό το ενδεχόμενο να διωχθεί ποινικά για την παράνομη ηχογράφηση με τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα.

Υπενθυμίζεται πως η Ομαρόσα Μάνιγκολτ Νιούμαν εργάστηκε ως βοηθός του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αλλά κι ως διευθύντρια επικοινωνίας για το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Λευκού Οίκου.

Η πρώην συνεργάτιδα του Αμερικανού προέδρου δεν αποκάλυψε αν ηχογράφησε τη συζήτηση με το κινητό της τηλέφωνο ή με κάποια άλλη ειδική συσκευή. Η Αλίσα Μαστρομόνακο, η οποία ήταν αναπληρώτρια επικεφαλής του προσωπικού κατά τη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ έσπευσε να σημειώσει πως τα κινητά τηλέφωνα «απαγορεύονται πλήρως» στην αίθουσα συνεδριάσεων. Άλλοι παράγοντες αναφέρουν πως η κρυφή ηχογράφηση εγείρει το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

Η επίθεση του Τραμπ 

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός και «αφιέρωσε» μάλιστα τρία tweets για την πρώην συνεργάτη του. Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε τα εξής: 

«Η τρελάρα Ομαρόζα που απολύθηκε τρεις φορές από το Apprentice, τώρα απολύθηκε για τελευταία φορά. Ποτέ δεν τα κατάφερε, ποτέ δεν θα το κάνει. Με παρακαλούσε για δουλειά με δάκρυα στα μάτια και της είπα οκ. Οι άνθρωποι στο Λευκό Οίκο τη μισούσαν. Ήταν μοχθηρή αλλά όχι έξυπνη».

«Σπάνια την έβλεπα αλλά άκουσα για αυτή άσχημα πράγματα. Ελεεινή με τους ανθρώπους κι έχανε συνεχώς meetings και δουλειές. Όταν ο Gen. Kelly ήρθε στο συμβούλιο μου είπε ότι ήταν αποτυχημένη και δημιουργούσε όλο προβλήματα. Του είπα να προσπαθήσει, αν είναι εφικτό, γιατί αυτή είπε μόνο ΥΠΕΡΟΧΑ πράγματα για μένα. Μέχρι που απολύθηκε».

«Ενώ ξέρω ότι δεν είναι ”προεδρικό” να ασχολούμαστε με ένα ρεμάλι όπως η Oμαρόζα, και ενώ εγώ θα προτιμούσα να μην το κάναμε αυτό, είναι μια σύγχρονη μορφή επικοινωνίας και ξέρω ότι το Fake News Media θα δουλέψει υπερωρίες για να κάνει ακόμα και τη Wacky Omarosa να φαίνεται όσο το δυνατόν αποδεκτή. Συγνώμη!»

Η Ομαρόσα Νιούμαν δηλώνει πάντως πως δεν έχει μετανιώσει σε καμία περίπτωση γι′ αυτό που έκανε.

(Με πληροφορίες από HuffPost.com, Reuters)