Η πρωτοποριακή μέθοδος που χρησιμοποιεί το Instagram για την καταπολέμηση του bullying

Thomas Trutschel via Getty Images

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Pew , το 59% των εφήβων έχουν εκφοβιστεί ηλεκτρονικά, ενώ μια άλλη έρευνα του 2015 που πραγματοποίησε το Ditch the Label , μια μη κερδοσκοπική εταιρείa καταπολέμησης του εκφοβισμού, καταγράφει ότι περισσότερα από ένα στα πέντε άτομα ηλικίας 12 έως 20 ετών έχουν υπάρξει θύματα διαδικτυακού bullying στο Instagram.

Για το λόγο, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης πρόσθεσε από τη Τρίτη μια λειτουργία με σκοπό να καταπολεμήσει τo bullying μέσω Διαδικτύου, χρησιμοποιώντας κυρίως την τεχνητή νοημοσύνη για να ελέγχονται οι φωτογραφίες που αναρτούν οι χρήστες του προκειμένου να εντοπίζεται τυχόν ύποπτο περιεχόμενο.

Μέσω της λειτουργίας αυτής θα εντοπίζεται οποιοδήποτε στοιχείο που ενδέχεται να ενέχει παρενόχληση εντός διαδικτύου και αυτόματα θα ενημερώνεται η εταιρεία για το περιεχόμενο, το οποίο στη συνέχεια θα ελέγχει μια ομάδα αρμόδια για τη λειτουργία του ιστότοπου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Instagram, Άνταμ Μόσερι.

«Η εξέλιξη αυτή θα μας βοηθήσει να εντοπίζουμε και να αφαιρούμε πολύ περισσότερες αναρτήσεις», πρόσθεσε. «Αποτελεί ένα βασικό στάδιο, καθώς πολλοί άνθρωποι που πέφτουν θύματα παρενόχλησης μέσω του Διαδικτύου ή που την εντοπίζουν αλλά δεν το αναφέρουν», εξήγησε ο ίδιος.

Η εφαρμογή της λειτουργίας αυτής θα ξεκινήσει σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες.

Δεδομένου ότι το Instagram θεωρείται ένα έντιμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σκάνδαλα, όπως το Facebook, η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης για να εμποδίζει την κυκλοφορία ενοχλητικού υλικού ενδέχεται να το απογειώσει.

(Με πληροφορίες από The Week, Atlantic