ΔΙΕΘΝΕΣ
15/10/2019 18:44 EEST | Updated 15/10/2019 18:47 EEST

Οι Ρώσοι περιπολούν τις περιοχές που εγκατέλειψαν οι Αμερικάνοι

Τι ανέφερε εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Omar Sanadiki / Reuters

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη πως οι στρατιωτικές μονάδες της χώρας περιπολούν τη βόρεια Συρία -τόσο τις συριακές όσο και τις τουρκικές δυνάμεις- μετά την απόσυρση των αμερικάνικων στρατευμάτων από την περιοχή.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησαν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης υπογράμμισαν την αιφνίδια απώλεια της αμερικανικής επιρροής ενώ εξήγησαν πως οι ισορροπίες ισχύος έχουν πλέον μετατοπιστεί.

Η ανακοίνωση πως οι ρωσικές δυνάμεις περιπολούν την περιοχή που οι ΗΠΑ επέβλεπαν μέχρι τη Δευτέρα ουσιαστικά υποδηλώνει πως τα στρατεύματά της χώρας έδρασαν προκειμένου να καλύψουν ένα κενό ασφαλείας που προέκυψε μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media έδειχνε έναν άνδρα που μιλούσε ρώσικα να βιντεοσκοπεί τον εαυτό του στην περιοχή όπου μέχρι πρότινος υπήρχαν οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας από την πλευρά του σε δήλωσή του είπε πως οι δυνάμεις της χώρας φρουρούν τα βορειοδυτικά σύνορα της επαρχίας Μαντζίμπ.

Πρόσθεσε μάλιστα πως τα στρατεύματά της συνεργάστηκαν με την τουρκική πλευρά και ότι ο συριακός στρατός ελέγχει πλήρως την περιοχή της Μαντζίμπ αλλά και των γύρω κατοικημένων περιοχών.

Η δήλωση αυτή ήρθε αφότου το πρωί της Τρίτης εκπρόσωπος των ΗΠΑ διευκρίνισε μέσω twitter πως οι αμερικανικές δυνάμεις, που περιλαμβάνουν Γάλλους και Βρετανούς στρατιώτες, εγκατέλειψαν την επαρχία Μαντζίμπ.

Πηγή: Νew York Times