22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
24/07/2020 19:28 EEST

Η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες περί δοκιμής διαστημικού όπλου

«Οι δοκιμές δεν δημιούργησαν απειλή για άλλα αντικείμενα στο Διάστημα».

Michael Dunning via Getty Images

Η Μόσχα απέρριψε την Παρασκευή τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον και του Λονδίνου σύμφωνα με τους οποίους η δοκιμή ρωσικού δορυφόρου που εκτοξεύθηκε στις 15 Ιουλίου είχε «χαρακτηριστικά όπλου».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «οι δοκιμές δεν δημιούργησαν απειλή για άλλα αντικείμενα στο Διάστημα και δεν παραβίασαν καμία αρχή του διεθνούς δικαίου».

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει σχετικές δηλώσεις Αμερικανών και Βρετανών αξιωματούχων για το θέμα αυτό, ως «μια ακόμη αντιρωσική επίθεση και ως μέρος μιας άδικης εκστρατείας που έχει γίνει με πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον για να δυσφημίσει την δραστηριότητα της Ρωσίας στο Διάστημα, και τις ειρηνικές μας πρωτοβουλίες για την αποτροπή του ανταγωνισμού των εξοπλισμών στον χώρο αυτό».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει επίσης ότι προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά η χρονική στιγμή που επελέγη για να γίνουν τέτοιες δηλώσεις και συγκεκριμένα παραμονή της ρωσοαμερικανικής συνάντησης εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια στο Διάστημα που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου στην Βιέννη.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, Reuters)

Sponsored Post