ΔΙΕΘΝΕΣ
02/04/2019 14:52 EEST | Updated 02/04/2019 14:56 EEST

Η Ryanair ανάμεσα στους δέκα μεγαλύτερους ρυπαντές της Ευρώπης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση από τις αεροπορικές εταιρείες έχει αυξηθεί περίπου κατά δύο-τρίτα από το 2005.

umenie via Getty Images

Στη λίστα με τους μεγαλύτερους ρυπαντές της Ευρώπης περιλαμβάνεται πλέον η Ryanair, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή ομάδα Μεταφορών και Περιβάλλοντος.

Μάλιστα πρόκειται για την πρώτη φορά που μια αεροπορική εταιρεία βρίσκεται στην κατάταξης στην οποία περιλαμβάνονται κυρίως εργοστάσια παραγωγής ενέργειας στη Γερμανία, την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Ryanair αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά κατά 6,9%, ωστόσο η εταιρεία δήλωσε πως ήταν η «πιο καθαρή και οικολογική της Ευρώπης».

Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι της υπογράμμισαν πως «οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τη Ryanair έρχονται σε επαφή με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 ανά χιλιόμετρο που ταξιδεύουν σε σύγκριση με κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία». Πέρσι εξάλλου η επιχείρηση υποτίθεται πως ξεκίνησε την εφαρμογή ενός νέου περιβαλλοντικού προγράμματος για την προστασία του πλανήτη.

Σε γενικές γραμμές αναφέρεται πως από το 2005 η ρύπανση που προκαλούν οι αεροπορικές εταιρείες έχει αυξηθεί περίπου κατά 2/3 ενώ με βάση τις προβλέψεις θα συνεχίσει να αυξάνεται όσο οι εταιρείες προσφέρουν περισσότερες και πιο οικονομικές πτήσεις.

Για την καταπολέμηση του φαινομένου, πρόσφατα ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε πως σκοπεύει να πάρει πρωτοβουλίες με στόχο την επένδυση σε καθαρότερες τεχνολογίες.

Να αναφερθεί στο μεταξύ πως η Ryanair τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους ανακοίνωσε την πρώτη τριμηνιαία απώλεια από το Μάρτιο του 2014 στα κέρδη της.

(Mε πληροφορίες από ΒΒC