Η συνέντευξη της δασκάλας που έχασε τη δουλειά της για τη γυμνόστηθη φωτογραφία

«Δεν πίστευα ότι θα συμβεί σε εμένα. Η καριέρα μου καταστράφηκε», λέει η ίδια.
Huffington Post

Η Λώρεν Μιράντα στις αρχές του χρόνου ξύπνησε το πρωί για να πάει -όπως κάθε μέρα- στο σχολείο που εργάζεται. Με τίποτα δεν φαντάζονταν τι θα ακολουθήσει, μέχρι που ξαφνικά έλαβε ένα μήνυμα από μια φίλη της η οποία την ενημέρωνε πως στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια γυμνή της φωτογραφία, ενώ οι μαθητές της επέμεναν πως πρόκειται για εκείνη.

Όπως η ίδια ανέφερε, σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στον Guardian, στην αρχή δεν μπορούσε να πιστέψει πως αυτό ήταν αλήθεια, μέχρι που αντίκρισε τη φωτογραφία. Μιλά για την αμηχανία που ένιωσε όταν ο διευθυντής του σχολείου την κάλεσε στο γραφείο του για να συζητήσουν τι είχε συμβεί.

Υπενθυμίζεται πως η Μιράντα είχε προωθήσει την εικόνα σε ένα μόνο άτομο, έναν συνάδελφό της με τον οποίο είχε αρχίσει να βγαίνει. Είναι κάτι που δεν περίμενε ποτέ πως θα συμβεί στην ίδια, εξομολογείται.

Την ημέρα που συνέβη το περιστατικό, στις 11 Ιανουαρίου 2019, άλλαξε για πάντα η ζωή της. «Δεν ήθελα ποτέ να κάνω ένα άλλο επάγγελμα. Είμαι μόλις 25 ετών και μόλις ένα βήμα πριν μονιμοποιηθώ. Όλο αυτό μου έκοψε τα φτερά, η ζωή μου διαλύεται», λέει η ίδια.

Η Μιράντα κατηγορήθηκε από τις αρχές του σχολείου πως εκείνη είναι υπεύθυνη που δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εμποδίσει την κυκλοφορία της εικόνας. Η ίδια καταγγέλλει το γεγονός πως το άτομο στο οποίο την προώθησε δεν απολύθηκε ενώ δεν τιμωρήθηκε καν για ό,τι έκανε.

Το όνομά του δεν έγινε καν γνωστό. «Πάντα οι άντρες είναι αυτοί που βλάπτουν τις γυναίκες και οι γυναίκες αυτές που δέχονται τις συνέπειες» λέει η ίδια. Κι όλα αυτά την ώρα που τα σχόλια που αφορούσαν το έργο της μέχρι χθες ήταν εξαιρετικά. Οι περισσότεροι μιλούν για μια μοναδική παιδαγωγό με άριστες επιδόσεις.

Η νεαρή δασκάλα έχει δεσμευτεί πως θα φτάσει την υπόθεση στα άκρα, καθώς όλο αυτό την καταστρέφει για πάντα. Η Μιράντα έχασε τη δουλειά της, παρόλο που εν αγνοία της κυκλοφόρησε η εικόνα της τόπλες. Παρόλα αυτά έχει κερδίσει τη συμπάθεια της κοινωνίας και της διαδικτυακής κοινότητας. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που τάσσονται υπέρ της είναι και η γνωστή ακτιβίστρια με το όνομα «Sister Leona».

«Στο τέλος της ημέρας, καταλήγω και πάλι στο ίδιο συμπέρασμα: είναι απλά το πάνω μέρος του σώματός μου και δεν θα έπρεπε να προσβάλλεται κανείς από αυτό» λέει η Μιράντα.

«Ένας άντρας δεν θα είχε το ίδιο πρόβλημα. Εάν ένας καθηγητής έβγαζε την ίδια φωτογραφία με μία πετσέτα τυλιγμένη στην μέση του την ώρα που καθόταν στο δωμάτιο του δεν θα είχε τώρα απολυθεί», καταλήγει.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα