ΔΙΕΘΝΕΣ
03/02/2020 12:25 EET | Updated 03/02/2020 12:49 EET

Η «σφαγή» των κοάλα στη Βικτώρια: Δεκάδες ζώα νεκρά σε φυτεία ξυλείας

Kαι μια φωτογραφία που συγκινεί.

Στην αυστραλιανή πολιτεία της Βικτώρια βρέθηκαν δεκάδες κοάλα να κείνται στο έδαφος νεκρά και πολλοί χαρακτηρίζουν το γεγονός «κανονική σφαγή». Οι Αρχές ανέφεραν πως τα ζώα πιθανότατα έχασαν την ζωή τους -και άλλα τραυματίστηκαν- σε φυτεία ξυλείας. Υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός αυτών που σκοτώθηκαν θα ξεπεράσει τα σαράντα. Η έκταση στην οποία βρέθηκαν υπερβαίνει τα 10 χιλιόμετρα.

Η τοπική αστυνομία αναφέρει πως κάποια κοάλα λιμοκτόνησαν στα δέντρα και άλλα σκοτώθηκαν από μπουλντόζες. Περίπου 80 ζώα κατάφεραν να επιζήσουν, και έχουν απομακρυνθεί λαμβάνοντας φροντίδα από ειδικούς.

Η υπουργός Περιβάλλοντος της Βικτώρια, Λίλυ Ντ′ Αμπρόσιο, δήλωσε την Δευτέρα πως το συμβάν ήταν καταστροφικό για τον πληθυσμό στην περιοχή Πορτλαντ και πως θα κάνει τα πάντα για να εντοπίσει τους ένοχους.

Οι ντόπιοι κατήγγειλαν το περιστατικό στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας, Νερού και Σχεδιασμού. Η κάτοικος της περιοχής, Ελεν Οκλέι, δημοσίευσε ένα βίντεο από την περιοχή στο οποίο ανέφερε: «Κοιτάξτε για τι καταστροφή μιλάμε. Υπάρχουν τόσα ζώα νεκρά και μητέρες που σκοτώθηκαν μαζί με τα μικρά τους. Η Αυστραλία θα πρέπει να ντρέπεται γι′ αυτό».

Η επικεφαλής της ρυθμιστικής Αρχής της Βικτώρια, Κέιτ Γκάβενς, είπε πως περισσότερα από 80 κοάλα έχουν χαθεί από την Παρασκευή και 30 έχουν υποστεί ευθανασία.

H εταιρεία που είχε αναλάβει την υλοτόμηση δεν έχει δώσει προς το παρόν μια σαφή εξήγηση. Όπως αναφέρει, τα δέντρα κόπηκαν τον Νοέμβριο και ο εργολάβος ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα που ισχύουν για την προστασία των ζώων.

Οι οργανώσεις ωστόσο που κατηγορούν την επιχείρηση και μιλούν για παρανομία, σχολιάζουν πως ο νόμος προβλέπει πως οι εταιρείες που κατέχουν τις φυτείες αυτές πρέπει να έχουν προσωπικό για τον εντοπισμό κοάλα στα δέντρα πριν ξεκινήσει η υλοτομία, έτσι ώστε τα ζώα να μπορούν να απομακρυνθούν και να μεταφερθούν με ασφαλή τρόπο.

Η ομάδα προστασίας των ζώων Animals Australia δήλωσε ότι έχει στείλει ομάδες στην περιοχή για να «σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα πολύτιμα ζώα». Με την υποστήριξη των τοπικών αρχών και των φροντιστών της άγριας ζωής, οι κτηνίατροι επιδιώκουν να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζώα.

Ανάμεσα σε όλα αυτά, τις προηγούμενες ημέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και μια φωτογραφία που προκάλεσε τεράστια συγκίνηση.

Άνδρες και γυναίκες, μέλη των ενόπλων δυνάμεων, προσέφεραν την αγκαλιά τους σε τραυματισμένα και σοκαρισμένα από τις πυρκαγιές κοάλα, για να τα ταΐσουν και να τα παρηγορήσουν.

(Με πληροφορίες από Guardian)

Sponsored Post