Η Σκωτία θύμωσε με την ξανθιά κυνηγό που σκοτώνει αγριοκάτσικα και φωτογραφίζεται

Η Σκωτία θύμωσε με την ξανθιά κυνηγό που σκοτώνει αγριοκάτσικα και φωτογραφίζεται
|

Η Σκωτία ίσως αλλάξει τους νόμους που ισχύουν σχετικά με το κυνήγι των άγριων ζώων στην ύπαιθρο με αφορμή μια Αμερικανή κυνηγό που της ασκήθηκε έντονη κριτική για την φωτογράφισή της με μια σκοτωμένη κατσίκα στην περιοχή Άιλα.

Η Λαρίσα Σουίτλικ φαίνεται πως ενθουσιάστηκε από το θήραμά της. Για αυτό ανέβασε και το κατόρθωμα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλώντας το «μια όμορφη άγρια κατσίκα». «Αυτές οι άγριες κατσίκες ζουν στην άκρη των βράχων και ξέρουν καλά πως να κρύβονται. Την κυνηγούσαμε για δυο ημέρες, αλλά τελικά τα καταφέραμε» συμπλήρωσε.

Η Σουίτλικ δημοσίευσε επίσης αποτρόπαιες φωτογραφίες με μια άλλη κατσίκα , ένα κριάρι και ένα ερυθρό ελάφι κατά τη διάρκεια του κυνηγετικού ταξιδιού της στη χώρα, ανάβοντας το φιτίλι για περαιτέρω αντιδράσεις.

Σε αυτή που ακολουθεί συγχαίρει έναν «συνάδελφο» για το μοναδικό κυνήγι που έφερε εις πέρας.

Μεταξύ άλλων η μητέρα του Σκωτσέζου τενίστα Άντι Μάρει απάντησε στη συγκεκριμένη ανάρτηση πως το κυνήγι της «υπερήφανης κυνηγού» είναι απλά ντροπιαστικό καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να σταματήσει παρόμοια ατυχή γεγονότα.

Παρόμοιες αντιδράσεις δεν άργησαν να εμφανιστούν και από πολιτικά πρόσωπα.

Ο Μάικλ Ρούσελ, μέλος του κοινοβουλίου της Σκωτίας δεσμεύτηκε να τοποθετήσει στην πολιτική του ατζέντα την απαγόρευση του κυνηγιού.

Απεναντίας, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νικολά Στουρτζίν δήλωσε ότι η κυβέρνηση «θα επανεξετάσει την υπάρχουσα νομοθεσία και θα εξετάσει εάν απαιτούνται αλλαγές στον νόμο», ενώ δεν καταλαβαίνει γιατί αυτό το συμβάν προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Παρά τον πανικό, φαίνεται πως η Λαρίσα δεν έχει απολογηθεί ακόμα για το συμβάν. Μάλιστα, η εκ νέου ανάρτησή της στο Instagram μπορεί να φέρει παρόμοιες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Ας ελπίσουμε ότι θα δώσω αρκετό χρόνο σε όλους αυτούς τους αγενείς ανθρώπους που μου έστειλαν απειλές θανάτου να μάθουν την τέχνη του κυνηγιού και της συντήρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήμουν στη Σκωτία τον προηγούμενο μήνα».

Αναμένονται εξελίξεις για το αν η επίδοξη κυνηγός θα τιμωρηθεί ή η δικαιοσύνη της χώρας κάνει τα στραβά μάτια.

Πηγή: CNN

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση