ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14/10/2020 19:28 EEST

Η SKY express παραγγέλνει τέσσερα Airbus A320neo

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία, ανοίγει νέο κεφάλαιο στην 15χρονη ιστορία της.

Huffpost GR

Νέα δεδομένα για την ελληνική αεροπορική εταιρεία SKYexpress, η οποία έπειτα από την πρόσφατη μίσθωση δύο AirbusA320neo, προχώρησε στην παραγγελία για αγορά τεσσάρων ακόμη τέτοιων αεροσκαφών.

Μέχρι στιγμής, ο στόλος της εταιρείας απαρτίζεται από πέντε αεροσκάφη ATR 72-500 και έξι ATR 42-500, όλα ελικοφόρα και τώρα είναι η πρώτη φορά που αποκτά αεροσκάφη με τουρμπίνες.

Προφανώς, η εταιρεία, εν μέσω τεράστιας κρίσεως των αερομεταφορών, λόγω κορονοϊού, επενδύει και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της και σε διεθνείς πτήσεις, πέραν των δρομολογίων εσωτερικού (34 προορισμοί μέχρι τώρα).

Επίσης, η εταιρεία εμφανίζεται και με νέο λογότυπο καθώς και με νέο σλόγκαν: GreeceisBliss.

«Η συνεργασία μας με την Airbus, μέσω της εξαγοράς έξι ολοκαίνουργων αεροσκαφών Α320neo, ανταποκρίνεται στη φιλοδοξία μας να εκσυγχρονίσουμε τον στόλο μας και να μεταφέρουμε την εταιρεία μας σε μια νέα εποχή. Ο συνδυασμός της πιο προηγμένης τεχνολογίας και της απόδοσης καυσίμου που προσφέρει αυτός ο τύπος αεροσκάφους, είναι στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με τον επιχειρηματικό σχεδιασμό της SKY express για έναν σύγχρονο στόλο που σέβεται το περιβάλλον και προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες του,» ανέφερε ο ιδιοκτήτης της SKY express και επικεφαλής του Ομίλου Εταιρειών IOGR, Ιωάννης Γρύλος.

Η οικογένεια A320neo ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων νέας γενιάς και Sharklets, που μαζί προσφέρουν 20% μειωμένη κατανάλωση καθώς και 50% λιγότερο θόρυβο σε σύγκριση με τα αεροσκάφη προηγούμενης γενιάς.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, η οικογένεια A320neo είχε λάβει 7.450 παραγγελίες από περισσότερους από 110 εταιρείες – πελάτες, παγκοσμίως.