Η Susan Sarandon αποκαλύπτει: Ο Paul Newman μου έδωσε μέρος της αμοιβής του

Παρά τις κατηγορίες προς άνδρες σκηνοθέτες και ηθοποιούς του Χόλιγουντ για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στους χώρους εργασίας, αποκαλύπτονται και θετικά παραδείγματα.

Η Susan Sarandon σε πρόσφατη συνέντευξή της στο BBC μίλησε για το θρίλερ «Twilight» του 1998, στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε με τον Paul Newman και τον Jean Hackman.

Πριν από δύο δεκαετίες, όταν το μισθολογικό χάσμα ανδρών και γυναικών ηθοποιών στο Χόλιγουντ δεν ήταν διαδεδομένο θέμα συζήτησης, η ηθοποιός εξασφάλισε ότι δεν θα επηρεαστεί από αυτό χάρη στον συμπρωταγωνιστή της, Newman.

Ο Newman, όπως ανέφερε η Sarandon, παρενέβη και είπε: «Θα σου δώσω μέρος της δικής μου (αμοιβής)».

Όταν η Sarandon συνειδητοποίησε ότι δεν έλαβε τις ίδιες αποδοχές με τους συναδέλφους της απευθύνθηκε στους παραγωγούς και δεν βρήκε ανταπόκριση.

«Η Emma Stone βγήκε μπροστά και είπε ότι πήρε ίση αμοιβή, επειδή οι άνδρες συμπρωταγωνιστές της επέμειναν γι αυτό και υποχώρησαν στις δικές τους απολαβές» είπε η Sarandon.

«Αυτό συνέβη και με τον Newman, όταν έκανα μια ταινία μαζί του πριν από καιρό. Οι παραγωγοί δήλωσαν ότι ίσχυε η ρήτρα ”ευνοούμενων μερών”, αλλά εννοούσαν μόνο τους δύο άνδρες ηθοποιούς».

Ωστόσο ο Newman πήρε πάνω του το θέμα και διασφάλισε η Sarandon να πληρωθεί ισότιμα. «Βγήκε μπροστά και είπε: ”Θα σου δώσω μέρος της δικής μου αμοιβής» τόνισε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Ω ναι ήταν θησαυρός».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)