ΔΙΕΘΝΕΣ
14/02/2020 14:00 EET | Updated 14/02/2020 14:01 EET

Η Τουρκία εξάγει τεστ που θα ανιχνεύει τον κορονοϊό σε δύο ώρες

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Υπουργός Υγείας, θα έχει ποσοστό επιτυχίας κατά 99,6%.

ASSOCIATED PRESS

Τεστ που επιτρέπει την ανίχνευση του κορονοϊού θα εξαγάγει η Τουρκία τις επόμενες μέρες στο Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν. Τα αποτελέσματα των τεστ θα μπορούν να γίνουν γνωστά μέσα σε δύο μόλις ώρες, διευκρίνισε την Παρασκευή ο αρμόδιος υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στον μήνα η Τουρκία διέταξε την απομάκρυνση 42 Τούρκων πολιτών από την Γουχάν της Κίνας ενώ μετά την επιστροφή τους, ζήτησε να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες μέχρι να εξακριβωθεί αν είχαν προσβληθεί από τον ιό.

Μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης μετά την λήξη της περιόδου απομόνωσης, ο υπουργός Υγείας της χώρας, ανέφερε πως το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού της Τουρκίας θα έχει ποσοστό επιτυχίας κατά 99,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, το τεστ μπορεί να έχει τα αποτελέσματα μέσα σε 90-120 λεπτά, λιγότερο δηλαδή διάστημα απ′ ότι χρειάζεται στην Γαλλία ή την Γερμανία.

Το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν ζήτησαν περίπου 10.000 τεστ το καθένα ενώ η εξαγωγή από την Τουρκία θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες.

Η Αγκυρα έχει γνωστοποιήσει πως στην χώρα δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού, οι Αρχές ωστόσο έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να μην φτάσει κάποιος ασθενής εκεί.

Η «Turkish Airlines» ανέστειλε τις πτήσεις που πραγματοποιούσε προς την Κίνα μετά τον συναγερμό που σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

(Με πληροφορίες από Reuters)