ΔΙΕΘΝΕΣ
10/05/2021 11:33 EEST

Η TripAdvisor ζητάει συγγνώμη για ανάρμοστο σχόλιο επισκέπτη στο Άουσβιτς

«Μπήκα στους θαλάμους αερίων με τα νεογέννητα παιδιά μου, αλλά βγήκαν παραμορφωμένα».

Getty

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε η TripAdvisor, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική πλατφόρμα στον κόσμο, όταν επισκέπτης στο στρατόπεδο συγκετρώσεως των Ναζί, στο Άουσβιτς, ανάρτησε απρεπές σχόλιο.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου αντέδρασαν έντονα όταν διάβασαν πως τουρίστας αστειευόταν για την επίσκεψη στους θαλάμους αερίων, ενώ είχε μαζί και τα νεογέννητα παιδιά του, λέγοντας πως βγήκαν «παραμορφωμένα». Χαρακτήρισε μάλιστα το μουσείο, ως πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία «διασκεδαστική» εκδρομή για όλη την οικογένεια.

Όπως ήταν φυσικό μετά από επικοινωνία του Μουσείου του Άουσβιτς με την TripAdvisor, το επίμαχο σχόλιο διαγράφηκε.

«Χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό τεχνολογίας και ανθρώπινου δυναμικού προκειμένου να ελέγχουμε τα σχόλια των χρηστών μας. Δυστυχώς το συγκεκριμένο σχόλιο μισαλλοδοξίας μας διέφυγε. Στον δεύτερο έλεγχο που πραγματοποιήσαμε, το εντοπίσαμε και αμέσως διαγράφηκε».

«Θέλουμε πάντα να εντοπίζουμε ανάρμοστα σχόλια κατά τον πρώτο έλεγχο που πραγαματοποιούμε. Ζητάμε συγγνώμη από το Μουσείο του Άουσβιτς, την Εβραϊκή κοινότητα στο σύνολο της, αλλά και απ′ όσους προσέβαλε η συγκεριμένη ανάρτηση», ήταν η ανακοίνωση της TripAdvisor.